Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pre husté sneženie zrušili v Japonsku viac než 100 letov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

TOKIO - Viac než 100 vnútroštátnych letov museli v nedeľu zrušiť v oblastiach severného a západného Japonska, ktoré zasiahlo mimoriadne husté sneženie. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenia dvoch najväčších japonských aerolínií.

Spoločnosť ANA do 16.00 h miestneho času zrušila 79 letov, ktorými mala prepraviť približne 5100 cestujúcich. Národný letecký dopravca Japan Airlines nemohol vypraviť 49 plánovaných letov s takmer 2500 pasažiermi.

Intenzívne sneženie postihlo rozsiahle oblasti na pobreží Japonského mora. Obzvlášť silné bolo v západných regiónoch najväčšieho ostrova Honšú. Podľa japonských meteorológov krajinu zasiahol prílev studeného vzduchu, aký nezaznamenali už niekoľko rokov. V niektorých oblastiach prefektúr Hjógo a Šiga na ostrove Honšú napadlo za 24 hodín približne 70 centimetrov snehu, čo bolo najviac od začiatku záznamov, informovala japonská verejnoprávna televízia NHK.  

Podľa meteorológov by v niektorých lokalitách na Honšú mohlo počas nasledujúcich 24 hodín pripadnúť 80-90 centimetrov nového snehu, čo by mohlo narušiť dopravy, poškodiť elektrické vedenia a spôsobiť vznik lavín.

Viac o téme: SneženieZrušenieLetyJaponsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu