Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Španielska vláda opätovne zavedie povinné rúška na verejnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Španielsko opätovne celoplošne zavedie povinné zakrytie horných dýchacích ciest na vonkajších priestranstvách. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

Vládny kabinet premiéra Pedra Sáncheza má zasadnúť vo štvrtok, aby schválil dekrét zavádzajúci povinné nosenie rúšok na verejnosti. Sánchez v stredu s premiérmi španielskych autonómnych spoločenstiev rokoval o postupe s cieľom obmedziť šírenie nového koronavírusového variantu omikron.

Nosenie rúšok na otvorenom priestranstve bolo v Španielsku povinné i na začiatku pandémie, pripomína na svojej webovej stránke denník El Mundo. Platnosť tohto opatrenia sa však skončila v júni tohto roka. Rúška boli odvtedy povinné vo vnútorných verejných priestoroch. Na exteriéry sa táto povinnosť vzťahovala len v prípade, keď nebolo možné dodržať rozstupy medzi osobami.

Koronavírus v číslach 

V Španielsku je proti koronavírusu kompletne zaočkovaných približne 80 percent populácie. Počet prípadov nákazy v tejto krajine začal prudko stúpať po tom, ako sa začal šíriť variant omikron. Za utorok Španielsko zaznamenalo takmer 50.000 nových prípadov.

Viac o téme: VládaRúškoPovinnéŠpanielskoKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu