Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nešťastná sobotná prechádzka: Bývalý český prezident sa šmykol a zlomil si členok

Český exprezident Václav Klaus Zobraziť galériu (2)
Český exprezident Václav Klaus (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

PRAHA - Pri sobotňajšej prechádzke v pohorí Krkonoše sa bývalý český prezident Václav Klaus nešťastnou náhodou pošmykol na zľadovatenej ceste a utrpel ľahkú zlomeninu ľavého členka.

Klausa podľa Blesku na Bulovke ošetril ortopéd Pavel Dungl, ktorý v roku 2008 vtedajšiemu prezidentovi vymenil bedrový kĺb.

Nejaký čas bude chodiť o barlách

V nedeľu dopoludnia ho ošetrili v pražskej Fakultnej nemocnici Bulovka. Informoval o tom portál Novinky.cz. Správu priniesol český denník Blesk, s ktorým bol Klaus dohodnutý na pondelňajší rozhovor a musel ho zrušiť. Informáciu potvrdil Petr Macinka z Inštitútu Václava Klausa. Po ošetrení vo Fakultnej nemocnici Bulovka bude osemdesiatročný exprezident podľa neho zrejme nejaký čas chodiť o barlách.

Nešťastná sobotná prechádzka: Bývalý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Blesk tiež uviedol, že v piatok Klaus dokončil týždennú liečbu v motolskej nemocnici v Prahe kvôli bližšie neurčeným urologickým problémom. Do Motola čiastočne dochádzal, niekoľkokrát v nemocnici prespal. "Prezident Klaus má v rámci svojej liečby predpísané antibiotiká, ktoré sú podávané žilne. Opakovane preto musí dochádzať do nemocnice," povedal Blesku Macinka. Už na konci septembra bol Klaus niekoľko dní na urologickej klinike pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice. Ešte predtým bol bývalý prezident hospitalizovaný kvôli problémom s vysokým tlakom.

Klaus sa vo vrcholnej politike pohybuje od roku 1989. Zastával funkcie ministra financií, premiéra, predsedu Poslaneckej snemovne a prezidenta. Aj po odchode z najvyššej ústavnej funkcie v roku 2013 sa verejne angažuje – stojí na čele Inštitútu Václava Klausa, prednáša a často sa vyjadruje k domácej i zahraničnej politike. V minulosti nemal zdravotné problémy často. Popri operácii bedrového kĺbu sa predtým podrobil aj operácii šedého zákalu. Na konci februára ochorel na covid-19, po vyšetrení v nemocnici sa liečil doma.

Viac o téme: ZlomeninaPrechádzkaČlenokVáclav KlausKrkonoše
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu