Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pred 42 rokmi znásilnili a zavraždili študentku (†16): Šokujúce odhalenie polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LAS VEGAS - Polícia v Spojených štátoch dokázala po dlhých 42 rokoch odhaliť vraha šestnásťročného dievčaťa, ktoré zmizlo v roku 1979 v Las Vegas. Pomohlo jej v tom sekvenovanie genómu zo vzorky DNA páchateľa. Hoci muž, ktorý zločin spáchal, zomrel ešte v roku 1993, bolo uzavretie vyšetrovania pre rodinu zavraždenej i tak úľavou, uviedla stanica CNN.

Rodina stredoškolskej študentky Kim Bryantovej ohlásila koncom januára 1979, že dcéra je nezvestná. Po dlhom pátraní sa 20. februára našlo jej mŕtve telo v odľahlej púštnej oblasti. Súdny lekár zistil, že bola znásilnená, a práve tak sa do policajnej databázy dostala vzorka DNA zo spermií pravdepodobného páchateľa.

"Pred desiatimi dňami sme sa na základe genetického profilu z laboratória Othram, ktorý bol zostavený vďaka vzorke spermií odobratej pri pitve z tela Kim Bryantovej, dozvedeli, že osobou, ktorá ju uniesla, sexuálne napadla a zavraždila, bol Blake Peterson," uviedla polícia na tlačovej konferencii. Podľa nej Peterson, ktorý mal v čase vraždy 19 rokov, nikdy počas vyšetrovania nepatril k podozrivým. 

Polícia objasnila vyše 30 rokov starú vraždu školáčky (†14): Neuveríte, ako to dokázala

Analýzu DNA polícia zadala vďaka finančnému daru od jedného z obyvateľov Las Vegas. Otec nebohej tínedžerky snahu policajtov aj po rokoch ocenil. "Kim bolo krásne dievča so skvelou budúcnosťou a ja som rád, že sa urobilo niečo pre to, aby sa jej prípad vyriešil," povedal Edward Elliot.

Viac o téme: VyšetrovaniePolícia DNA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu