Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nová česká vláda bude musieť počkať: Zeman posunul termín vymenovania, bude to v TENTO deň

Nový český premiér Petr Fiala
Nový český premiér Petr Fiala (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman plánuje vymenovať šéfa strany ODS a koalície Spolu Petra Fialu za predsedu novej vlády v nedeľu. Informovala o tom v piatok televízia ČT24.

"Prezident republiky Miloš Zeman vymenuje Petra Fialu do funkcie predsedu vlády v nedeľu 28. novembra 2021 o 11.00 h na zámku v Lánoch za dodržania platných hygienicko-epidemiologických opatrení," oznámil Zemanov hovorca Jiří Ovčáček.

Zeman sa vo štvrtok po niekoľkých hodinách po prepustení vrátil do Ústrednej vojenskej nemocnice po tom, čo mal pozitívny test na koronavírus. Z nemocnice by ho však mali opätovne prepustiť už v sobotu, uviedol Ovčáček s odvolaním sa na riaditeľa zariadenia a prezidentovho ošetrujúceho lekára Miroslava Zavorala.

Vymenovanie malo prebehnúť už dnes

Pôvodne chcel Zeman vymenovať Fialu za premiéra už v piatok, avšak zabránil mu v tom štvrtkový pozitívny test na koronavírus. Hospitalizácia je podľa vyjadrenia nemocnice preventívna, keďže prezident nemá žiadne príznaky covidu. Zemanovi podali protilátky, ktoré by mali zabrániť ťažkému priebehu ochorenia.

Viac o téme: VládaČeskoVymenovanieMiloš ZemanPetr Fiala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu