Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Letecký mechanik v službách OSN spáchal samovraždu

KÁTHMANDU - Ruský letecký mechanik, ktorý pracoval pre misiu OSN v Nepále, spáchal samovraždu, oznámila v pondelok nepálska polícia. 50-ročný ruský občan identifikovaný ako Jevgenij Alexandrov sa obesil vo svojom prenajatom byte v nepálskej metropole Káthmandu.

Polícia objavila jeho telo v nedeľu spolu s dvoma listami na rozlúčku, uviedol policajný predstaviteľ Bikaš Chanál. O obsahu listov polícia neinformovala. Samovražda môže súvisieť s nehodou vrtuľníka OSN, pri ktorej minulý týždeň v pondelok zahynulo desať ľudí. Medzi obeťami nešťastia boli aj traja členovia posádky, z toho dvaja ruskej a jeden bieloruskej národnosti. Podľa nepálskej polície išlo o kolegov zosnulého mechanika, s ktorými obýval prenajatý byt. Misia OSN v Nepále potvrdila, že Alexandrov ako letecký mechanik spolupracoval s rusko-bieloruskou posádkou.

Pri páde vrtuľníka zahynulo okrem troch členov posádky aj sedem pracovníkov OSN. Vrtuľník letel z tábora maoistických povstalcov vo východnom horskom regióne do hlavného mesta Káthmandu, asi 200 kilometrov od cieľa sa však zrútil. Príčinu nešťastia OSN a nepálska vláda stále vyšetrujú.

OSN v Nepále dohliada na plnenie mierovej dohody, ktorú uzatvorili v roku 2006 vláda a ľavicoví povstalci. Medzi úlohy misie patrí aj monitorovanie povstaleckých základní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu