Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Česku pribudlo 9-tisíc infikovaných, v nemocniciach leží obrovské množstvo ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - V Česku pribudlo v utorok 9902 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je o 3618 viac než pred týždňom. Rovnaký počet nových prípadov bol evidovaný naposledy koncom marca, informoval v stredu ráno spravodajský server iDNES.cz.

Počet pacientov s covidom v nemocniciach sa zvýšil na 2058, čo je najviac od začiatku mája. Dovedna 288 pacientov sa nachádza na jednotkách intenzívnej starostlivosti, vyplýva z údajov na webe českého ministerstva zdravotníctva.

Nárast zaznamenali v ČR aj v ukazovateli tzv. sedemdňovej incidencie, počte prípadov nákazy za uplynulý týždeň na 100.000 obyvateľov, ktorý dosiahol 386. Reprodukčné číslo, ktoré ukazuje mieru šírenia koronavírusu, je na hodnote 1,40.

Za týždeň viac ako stovka úmrtí

Pandémia ochorenia COVID-19 si v Česku vyžiadala už 30.840 obetí na životoch. Za posledných sedem dní zomrelo v ČR v dôsledku nákazy koronavírusom 156 osôb. Celkovo sa nakazilo 1.783.227 ľudí.

Zdravotníci podali v priebehu utorka vyše 39.000 dávok vakcíny proti koronavírusu.

Od pondelka platia v ČR nové opatrenia. Reštaurácie musia kontrolovať hosťom potvrdenia o bezinfekčnosti. Vláda skrátila aj platnosť testov – v prípade antigénových na 24 hodín a pri PCR testoch na tri dni –, pričom sa končí úhrada testov z verejného zdravotného poistenia.

Sprísnenie opatrení vláda neplánuje

Český premiér Andrej Babiš pre Českú televíziu (ČT) v stredu uviedol, že v najbližších dňoch sprísnenie opatrení vláda neplánuje.

Viac o téme: ČeskoPandémiaNové prípadyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu