Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bežná jazda sa zmenila na HOROR: Na juhozápade Británie sa zrazili dva vlaky, zranených je 17 ľudí

Pri zrážke utrpelo zranenia 17 ľudí a jeden z rušňovodičov zostal zakliesnený v kabíne vlaku. Zobraziť galériu (3)
Pri zrážke utrpelo zranenia 17 ľudí a jeden z rušňovodičov zostal zakliesnený v kabíne vlaku. (Zdroj: SITA/Andrew Matthews/PA via AP)

LONDÝN - V blízkosti mesta Salisbury na juhozápade Británie sa v nedeľu zrazili dva vlaky. Pri zrážke utrpelo zranenia 17 ľudí a jeden z rušňovodičov zostal zakliesnený v kabíne vlaku. Informovala o tom stanica BBC s odvolaním sa na miestne úrady.

K nehode došlo o 18:46 miestneho času, keď jeden z vlakov po tom, ako vošiel do tunela narazil do neznámeho objektu a vykoľajil sa. Vykoľajenie vlaku poškodilo signalizáciu na trati, v dôsledku čoho do vykoľajeného vlaku narazil druhý vlak, píše BBC. 

Pri zrážke utrpelo zranenia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Andrew Matthews/PA via AP)

Miestne záchranné zložky označili nehodu za "vážnu" a na mieste zasahuje približne 50 hasičov. Podľa reportéra stanice BBC žiaden z pasažierov neutrpel vážne zranenia. Do nemocnice bolo prevezených 17 ľudí a zakliesneného rušňovodiča sa podarilo vyslobodiť a bola mu poskytnutá lekárska starostlivosť. Na trati, na ktorej došlo ku kolízii, pozastavili premávku iných vlakov.

Pri zrážke utrpelo zranenia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Andrew Matthews/PA via AP)

"Záchranné zložky zasahujú pri nehode v tunely Fisherton v blízkosti stanice Salisbury... Trať bola uzavretá, aby na nej (záchranári) mohli pracovať. Ceníme si trpezlivosť našich zákazníkov, zatiaľ čo robíme všetko čo je v našich silách, aby sme pomohli zareagovať na nehodu," uviedol prevádzkovateľ trate, ktorým je britský podnik Network Rail. Podľa BBC bol na miesto nehody privolaný aj orgán, ktorý sa zaoberá vyšetrovaním železničných nehôd.

Viac o téme: TunelZrážkaVlakyVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu