Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia v Brazílii pri zásahu voči bankovým lupičom usmrtila vyše 20 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRAZÍLIA - Viac než 20 predpokladaných členov brazílskeho gangu bankových lupičov bolo v nedeľu zabitých počas rozsiahlej policajnej operácie v brazílskom štáte Minas Gerais. S odvolaním sa na vyjadrenie nemenovaného príslušníka brazílskej polície o tom informovala agentúra AFP.

Operácia prebehla neďaleko mesta Varginha a podieľali sa na nej aj príslušníci vojenskej polície. K obetiam z radov príslušníkov bezpečnostných síl nedošlo. Razia prebehla na dvoch farmách, kde sa "členovia zločineckej organizácie špecializujúcej sa na vykrádanie bánk a bankomatov" pripravovali na ďalšie lúpeže, ktorých terčom malo byť niekoľko miestnych pobočiek bánk.

Pri raziách zahynuli dve desiatky členov gangu a polícia zaistila aj veľké množstvo zbraní, vrátane pušiek či granátov, a tiež viacero kradnutých vozidiel. Brazília zaznamenáva v ostatnom čase nárast počtu dôkladne naplánovaných bankových lúpeží odohrávajúcich sa zvyčajne v stredne veľkých mestách a s použitým ťažkých zbraní. Zločinci po lúpeži často zablokujú ulice horiacimi autami, aby ich polícia nemohla prenasledovať.

Viac o téme: BankaZásahPolícia Brazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu