Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Tragédia v Taliansku: Pri havárii lietadla zahynul miliardár (†68) s rodinou!

Hasiči zasahujú na mieste, kde sa zrútilo malé lietadlo na predmestí Milána San Donato Milanese Zobraziť galériu (4)
Hasiči zasahujú na mieste, kde sa zrútilo malé lietadlo na predmestí Milána San Donato Milanese (Zdroj: TASR/Claudio Furlan/LaPresse via AP)

MILÁNO - Pri havárii malého lietadla, ktoré v nedeľu narazilo do budovy pri severotalianskom Miláne, zahynul aj jeden z najbohatších Rumunov, miliardár Dan Petrescu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na správy talianskych médií. Petrescu jednomotorové lietadlo PC-12 sám pilotoval. Okrem neho zahynulo aj zvyšných sedem ľudí na palube vrátane jeho manželky a syna. 

K tragickej nehode došlo na južnom predmestí Milána San Donato Milanese. Malé súkromné lietadlo so šiestimi cestujúcimi a dvoma členmi posádky tam narazilo do dvojposchodovej kancelárskej budovy, ktorá sa údajne práve renovovala a nenachádzali sa v nej nijakí ľudia.  

VIDEO Tragédia v Taliansku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Claudio Furlan/LaPresse via AP)

Stroj vzlietol v nedeľu popoludní z milánskeho letiska Linate a smeroval na Sardíniu, po niekoľkých minútach letu však narazil do budovy. Príčina havárie nebola bezprostredne známa. Podľa svedkov lietadlo už pred nárazom do budovy horelo; objavili sa preto tvrdenia, že sa mu vznietil motor. Celú udalosť začal vyšetrovať taliansky úrad pre civilné letectvo, ktorého experti už objavili aj tzv. čiernu skrinku. 

VIDEO Tragédia v Taliansku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Claudio Furlan/LaPresse via AP)

V dôsledku pádu stroja sa vznietilo viacero áut na neďalekom parkovisku, ktoré však boli zrejme prázdne. Horieť začala aj samotná budova, do ktorej lietadlo narazilo. Stúpajúci tmavý dym bolo vidno aj na vzdialenosť niekoľkých kilometrov. Príčina havárie nebola bezprostredne známa. Podľa niektorých svedkov sa lietadlu krátko pred nárazom vznietil motor. Celú udalosť už začal vyšetrovať taliansky úrad pre civilné letectvo.

VIDEO Tragédia v Taliansku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Claudio Furlan/LaPresse via AP)

Dan Petrescu mal 68 rokov, bol majiteľom veľkej stavebnej firmy a vlastnil aj sieť hypermarketov a nákupných centier. Okrem rumunského mal aj nemecké občianstvo. Pri havárii zahynula aj jeho 65-ročná manželka, ktorá boja aj občiankou Francúzska, a ich 30-ročný syn Dan Stefano. Medzi obeťami tragédie je aj jedno dieťa.

Viac o téme: NehodaBudovaLietadloTalianskoMiláno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu