Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Afganský exminister zverejnil strašné ZÁBERY masakru: Taliban sa neštíti ničoho, vraždí aj malé deti!

Bojovníci Talibanu majú mať na svedomí aj životy detí. Zobraziť galériu (6)
Bojovníci Talibanu majú mať na svedomí aj životy detí. (Zdroj: SITA/AP Photo/Rahmat Gul, Twitter/andarabi)

KÁBUL - Bývalý afganský minister vnútra Masoud Andarabi zverejnil na Twitteri šokujúce fotografie ľudí vrátane malého dieťaťa, ktoré údajne zabili bojovníci Talibanu. Tvrdí, že militantné islamské hnutie „sa pokúša ovládnuť ľudí terorizovaním, zabíjaním malých detí a starších občanov“. Andarabi dodal, že Taliban „nemôže ovládať národ“ pomocou takýchto teroristických metód.

Afganistan nie je najväčší problém: Táto krajina má byť 50-krát nebezpečnejšia pre celý svet!

"V Andarabe Taliban vykonával neoprávnené prehliadky domov, bezdôvodne a bez oprávnenia zatýkal ľudí a zabíjal nevinných občanov. V dôsledku toho museli ľudia povstať proti ich brutalite, aby chránili svoje životy, česť, dôstojnosť a majetok," zverejnil podľa MailOnline ďalej vo svojom príspevku na Twitteri Masoud Andarabi a doplnil ho otrasnými fotografiami.

Masoud Andarabi
Zobraziť galériu (6)
Masoud Andarabi  (Zdroj: Twitter/andarabi)

V rozhovore pre India Today tento týždeň povedal, že podľa neho odpor voči vláde Talibanu nezmizne. „Ukazuje to, že ak sa Taliban neprispôsobí dnešnému Afganistanu, tento miestny odpor bude stále častejší. Odpor bude v akejkoľvek forme pokračovať po celej krajine." Dodal, že ak Taliban chce, aby ľudia podporovali jeho vládu a vyhol sa pokračujúcej vzbure, mal by zostaviť volenú vládu a nie nedemokratický „emirát“.

Exminister tvrdí, že Taliban zabíja aj malé deti.
Zobraziť galériu (6)
Exminister tvrdí, že Taliban zabíja aj malé deti.  (Zdroj: Twitter/andarabi)

Andarabiho odvolal nedávno zosadený prezident Ašraf Ghaní v marci po útokoch Talibanu proti vládnym jednotkám. Napriek tomu, že nebol uvedený oficiálny dôvod jeho prepustenia, vysoký predstaviteľ bezpečnostnej služby vtedy uviedol, že Andarabimu sa nepodarilo zatknúť veliteľa milícií, ktorého sily zostrelili helikoptéru, pričom zahynulo deväť príslušníkov bezpečnostných síl. Andarabi mal za úlohu už niekoľko týždňov predtým zatknúť veliteľa.

Mŕtvy starší muž mal celé nohy od krvi.
Zobraziť galériu (6)
Mŕtvy starší muž mal celé nohy od krvi.  (Zdroj: Twitter/andarabi)

Minulý týždeň sa objavili mrazivé správy, podľa ktorých islamistickí militanti prenasledovali ženy a dievčatá v mestách v celom Afganistane. Džihádistickí velitelia údajne nariadili imámom v oblastiach, ktoré dobyli, aby im priniesli zoznamy nevydatých žien vo veku od 12 do 45 rokov, aby sa s nimi vojaci mohli oženiť, pretože ich považujú za „qhanimat“ čiže „vojnovú korisť“ a majú byť rozdelené medzi víťazov.

Zranené dievčatko
Zobraziť galériu (6)
Zranené dievčatko  (Zdroj: Twitter/andarabi)

Posledná bašta odporu - Pandžšír

Jedinou afganskou provinciou doposiaľ neovládnutou talibmi je Pandžšír, kam sa uchýlili viacerí afganskí predstavitelia po dobytí Kábulu. Na čele protitalibanských jednotiek stojí okrem bývalého afganského viceprezidenta Amrulláha Sáliha aj Ahmad Masúd, syn zavraždeného veliteľa protitalibanskej Severnej aliancie podporovanej Spojenými štátmi Ahmada Šáha Masúda.

Hovorca Masúdových síl odboja pre AFP cez víkend povedal, že skupina je pripravená na "dlhodobý konflikt", uprednostnila by však rokovanie o všeobsažnej vláde, pričom podmienkami pre mierovú dohodu s Talibanom sú decentralizácia, systém, ktorý zabezpečuje sociálnu spravodlivosť, rovnosť, práva a slobodu pre všetkých.

„Bez ohľadu na to, čo sa stane, moji mudžahedínski bojovníci a ja budeme brániť Pandžšír ako poslednú baštu afganskej slobody," uviedol minulý týždeň Masúd pre Washington Post.

Viac o téme: AfganistanTaliban
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu