Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Počet obetí ničivých povodní v štáte Tennessee stúpol na 22: VIDEO Voda so sebou odnášala domy

Záplavy v Tennessee Zobraziť galériu (9)
Záplavy v Tennessee (Zdroj: SITA - (AP Photo/Mark Humphrey))

WASHINGTON - Najmenej 22 obetí si už vyžiadali záplavy v americkom štáte Tennessee, kde po silných lejakoch voda so sebou odnášala domy i časti ciest. Nezvestné sú stále desiatky ľudí. Informovali o tom v nedeľu agentúry DPA a AP.

Podľa guvernéra štátu Tennessee Billa Leeho je situácia "veľmi tragická a náročná" v okrese Humphreys County, a to najmä v meste Waverly vzdialenom zhruba 100 kilometrov západne od Nashvillu. "Spadlo tam rekordné množstvo zrážok ... čo spôsobilo ničivú povodeň, veľké straty na životoch, množstvo nezvestných ľudí ... z niektorých domov ostali len základy ... je to zničujúci obraz," uviedol Lee po tom, ako navštívil postihnutú oblasť.

Podľa Agentúry pre riadenie núdzových situácií v štáte Tennessee (TEMA) si živel vyžiadal najmenej 16 životov. Šerif v okrese Humphreys County Chris Davis však pre miestne médiá potvrdil najmenej 22 obetí. Nezvestných je podľa agentúry DPA stále vyše 40 ľudí.

Záplavy v Tennessee
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA - (AP Photo/Mark Humphrey))

Ako uvádza agentúra AP, podľa Národnej meteorologickej služby (NWS) v okrese Humphreys County spadlo v sobotu za necelých 24 hodín 43 centimetrov zrážok, čím bol doterajší denný úhrn zrážok nameraný v štáte Tennessee prekonaný o viac ako 8 centimetrov.

Viac o téme: PovodneObeteTennessee
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu