Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Smutný rekord v Iráne: Za deň pribudlo viac ako 37-tisíc nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Akbar Badrkhani/Iranian Health Ministry via AP)

TEHERÁN - Počet nových denných prípadov nákazy koronavírusom v pondelok v Iráne prvýkrát prekročil hranicu 37.000. Oznámilo to iránske ministerstvo zdravotníctva. Islamská republika okrem toho zaznamenala aj najvyšší denný prírastok obetí za uplynulé tri mesiace, informuje agentúra AFP.

Za uplynulých 24 hodín zaznamenal Irán rekordných 37.189 pozitívnych prípadov na koronavírus. Celkový počet infekcií od začiatku pandémie tak v krajine stúpol na 3.940.708. Za ostatné dva týždne ide už o štvrtý rekordný denný nárast počtu infikovaných v Iráne. Miestne úrady tvrdia, že v krajine aktuálne prebieha "piata vlna" pandémie koronavírusu.      

Irán, koronavírusom najťažšie sužovaná krajina Blízkeho východu, zaznamenal tiež ďalších 411 úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19. Celkový počet obetí od vypuknutia pandémie tak stúpol na 91.407, spresnilo tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Úrady už skôr priznali, že oficiálne údaje nezahŕňajú všetky prípady nákazy. Iránske ministerstvo zdravotníctva v pondelok varovalo, že "ak bude súčasná situácia pokračovať, denný prírastok obetí sa mohol priblížiť dokonca k číslu 500".

Irán vkladal svoje nádeje v boji proti kríze do očkovania, vakcinačná kampaň však od začiatku februára napreduje pomalšie, než sa očakávalo, konštatuje AFP. V dôsledku amerických sankcií môže Irán len ťažko prevádzať peniaze zahraničným spoločnostiam. Teherán v tejto súvislosti uvádza, že má ťažkosti aj s dovážaním vakcín proti koronavírusu.

Viac o téme: RekordNové prípadyIránKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu