Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia na dovolenke: Ženu (†65) vytiahol zo stanu medveď a zabil ju

Leah Lokanovú zabil na dovolenke medveď.
Leah Lokanovú zabil na dovolenke medveď. (Zdroj: Facebook.com/Leah Lokan)

OVANDO - Počas dovolenky na bicykli Američanku napadol a zabil grizly. 65-ročnú Leah Davis Lokanovú v utorok večer zviera prekvapilo - počas spánku ju vytiahlo zo stanu. Ostatní táborníci dokázali útočníka odohnať pomocou spreja na medvede, ale pre dovolenkárku to bolo už neskoro.

K útoku došlo v obcii Ovando v americkom štáte Montana. Medveď, ktorý vážil asi 180 kilogramov, zobudil táborníkov okolo tretej hodiny ráno, ale potom sa opäť stiahol. Táborníci si potom odniesli všetky zásoby jedla zo stanov a nechali ich zabezpečené vonku. O niečo viac ako hodinu sa zviera vrátilo a chytilo ženu, ktorá spala vo svojom stane.

Tragédia v Chorvátsku, ďalšia smrť v rozpálenom aute: Viezol syna (†5) do škôlky, osudný telefonát!

Ostatní sa jej vrhli na pomoc a dokázali medveďa odohnať pomocou spreja - v tomto okamihu však už vyšportovaná žena utrpela smrteľné zranenia. Záchranári dorazili na miesto vrtuľníkom a snažili sa ženu znovu oživiť, ale neúspešne.

Medveďa chcú zabiť

Predtým vraj medveď vošiel do kurína a zožral niekoľko vtákov. Zviera hľadal vrtuľník, nepodarilo sa ho však nájsť. Teraz plánujú rozmiestniť pasce v blízkosti kurína, aby sa zmocnili útočníka. Podľa poľovníkov by mal byť medveď zabitý hneď, ako sa ho podarí nájsť. Na mieste tragédie boli odobraté vzorky DNA, aby bolo možné jednoznačne identifikovať vinníka.

Milovala tento druh dobrodružstva

Obeť sa na cyklistickú dovolenku tešila celé mesiace, povedala jej kamarátka. Zdravotná sestra už podnikla niekoľko takýchto výletov na bicykli. "Milovala tento druh dobrodružstva. Žena v jej veku a robí také veci - mala vášeň pre život, ktorá nebola obvyklá,“ uviedla kamarátka obete.
 

Viac o téme: SmrťMedveďútok Leah Davis Lokanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu