Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Rusko slávnostne odhalí novú stíhačku: Predstavilo ju v tajomnom VIDEOklipe!

Odhalenie už zajtra. Zobraziť galériu (2)
Odhalenie už zajtra. (Zdroj: SITA/AP Photo/Ivan Novikov-Dvinsky)

MOSKVA - Rusko sa chystá pri utorkovom začatí moskovského aerosalónu predviesť novú stíhačku Suchoj. Jej obrysy predstavil štátny zbrojársky konglomerát Rost vo videu, zverejnenom v predvečer aerosalónu Maks-2021. Na rozdiel od strojov, zaradených v súčasnosti do ruskej výzbroje, novú stíhačku poháňa jeden motor.

VIDEO Silné slová Putina: Aj keby sme potopili britský torpédoborec, tretia svetová by sa nezačala!

Rusko slávnostne odhalí novú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ivan Novikov-Dvinsky)

"Video je prvým oficiálnym potvrdením, svedčiacim o tom, že Suchoj pracuje na jednomotorovej stíhačke," napísal dnes na svojom webe denník Kommersant. Pripomenul, že v máji zdroj agentúry TASS informoval o vývoji nového lietadla, pri ktorom by sa mali uplatniť poznatky z vývoja doteraz najnovšej ruskej stíhačky Su-57, vybavenej technológiou stealth. Oba stroje by mali zdieľať nový motor, označovaný zatiaľ krycím názvom "výrobok 30".

Moskovský aerosalón sa koná od 20. do 25. júla na letisku v Žukovskom v blízkosti hlavného mesta. Má na ňom byť podľa tlače podpísaný kontrakt na dodávku 19 nových civilných turbovrtuľových lietadiel Il-114-300 pre leteckú spoločnosť, operujúcu na ruskom Ďalekom východe. Lietadlo Il-114-300 má podľa dostupných informácií nahradiť na regionálnych linkách zastarané stroje Antonov An-24 ukrajinskej konštrukcie.

Viac o téme: StíhačkaRuskoSuchojAerosalón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu