Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cvičný let sa zmenil na HOROR: VIDEO Pád v priamom prenose, posádka nemala šancu!

Neďaleko Moskvy havarovalo vojenské lietadlo Zobraziť galériu (3)
Neďaleko Moskvy havarovalo vojenské lietadlo (Zdroj: SITA/Dmitry Ovchinnikov via AP)

MOSKVA - Zábery, z ktorých behá mráz po chrbte. V Rusku došlo k tragédii, počas ktorej vojenské lietadlo typu Iľjušin Il-112B havarovalo pri testovacom lete. Stalo sa tak v blízkosti leteckej základne Kubinka neďaleko Moskvy. O život prišli všetci traja členovia posádky. Informovala o tom agentúra TASS.

"K nehode došlo počas pristátia ľahkého vojenského transportného stroja typu Il-112B v lesnej oblasti v blízkosti letiska Kubinka," uviedla vo vyhlásení ruská akciová spoločnosť OAK, ktorá združuje firmy zaoberajúce sa konštrukciou, výrobou, predajom a servisom lietadiel vyrábaných v Rusku.

Príčinu nehodu bude vyšetrovať špeciálna komisia. Podľa TASS-u sa stroj zrútil pravdepodobne v dôsledku požiaru pravého turbovrtuľového motora.

Cvičný let sa zmenil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Dmitry Ovchinnikov via AP)

Iľjušin Il-112 je prvé ruské vojenské dopravné lietadlo, ktoré bolo vyrobené po páde vtedajšieho Sovietskeho zväzu. Ide o ľahké transportné lietadlo, ktoré má nahradiť zastarané stroje typu Antonov An-24 a Antonov An-26. Il-112V je určený na prepravu vojenského personálu, ľahkých vojenských vozidiel a ďalšieho vybavenia. Projekt vývoja nového lietadla čelil v uplynulých rokoch viacerým technickým komplikáciám.

Cvičný let sa zmenil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Dmitry Ovchinnikov via AP)

Viac o téme: LietadloZrútenieLetRuskoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu