Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE V Rusku zmizlo lietadlo z radarov: Na palube sú aj deti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

TOMSK - V ruskej Tomskej oblasti zmizlo v piatok z radarov osobné lietadlo typu Antonov An-28. Na palube sa nachádzalo zrejme 17 ľudí, informovali agentúry TASS, Interfax a Ria Novosti.

"Lietadlo An-28 prestalo komunikovať, neskôr sme zaevidovali signál havarijného rádiomajáka," uviedol nemenovaný zdroj agentúry Interfax. Podľa predbežných informácií sa na palubu stroja nachádzalo 14 cestujúcich a traja členovia posádky, pričom Interfax uvádza, že medzi pasažiermi boli aj štyri deti. Podľa tohto zdroja išlo zrejme o lietadlo spoločnosti SiLA (Sibirskaja ľogkaja aviacija), smerujúce z mesta Kedrovsk do Tomska. Podľa zdroju Interfaxu mohlo lietadlo pristáť v Bakčarskom okrese; práve odtiaľ sú údajne vysielané signály rádiomajáka lietadla. V tomto okrese po lietadle tiež začal pátrať vrtuľník Mi-8.

Minulý týždeň zmizlo z radarov aj lietadlo An-26 na Kamčatke. Lietadlo odštartovalo z hlavného mesta Kamčatského kraja Petropavlovsk-Kamčatskij na juhu polostrova a smerovalo do mesta Palana. Haváriu lietadla miestnych aerolínií PTK (Kamčatskoje aviacionnoje predprijatije) neprežil vtedy nikto z 22 osôb a šiestich členov posádky. Podľa správy ruskej Federálnej agentúry pre leteckú dopravu k pádu tohto stroja došlo v dôsledku nesprávne vykonaného manévru pri pristávaní.

Viac o téme: RadaryZmiznutiePátranieRuskoSibír. lietadlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu