Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragický pád lietadla neďaleko letiska: Zahynulo viacero osôb, príčina je nejasná

Pád lietadla vo Švédsku  Zobraziť galériu (2)
Pád lietadla vo Švédsku (Zdroj: SITA (Jeppe Gustafsson/TT News Agency via AP))

ŠTOKHOLM - Viacero osôb zahynulo pri páde malého lietadla, ktoré sa vo štvrtok zrútilo neďaleko letiska vo švédskom meste Örebro. S odvolaním sa na vyjadrenie miestnej polície a záchranárov o tom informovala agentúra AFP.

Na palube malého vrtuľového lietadla - používaného na zoskoky parašutistov s padákom - bolo dovedna deväť ľudí. Lietadlo sa zrútilo pri letisku v Örebro ležiacom zhruba 160 kilometrov západne od Štokholmu. Záchranári ho lokalizovali neďaleko jednej z vzletových dráh letiska. Nehoda sa podľa dostupných informácií stala pri štarte lietadla. Na palube bol pilot a osem parašutistov, ktorí sa chystali na zoskok s padákom.

Pád lietadla vo Švédsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA (Jeppe Gustafsson/TT News Agency via AP))

Hovorca miestnej polície uviedol, že pád si vyžiadal "viacero" životov. Presný počet však neuviedol, no priblížil, že jednu osobu hospitalizovali s vážnymi zraneniami. Príčina nehody nebola bezprostredne známa.

AFP pripomína, že v roku 2019 prišlo deväť ľudí o život pri havárii obdobného malého lietadla s parašutistami, ku ktorej došlo  pri meste Umea na severozápade Švédska.

Viac o téme: PádLietadloŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu