Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dráma na stanici: VIDEO Syn (6) slepej matky padol do koľajiska, záchrana v poslednej sekunde!

Zamestnanec utekal naproti prichádzajúcemu rýchliku, aby chlapca zachránil. Zobraziť galériu (2)
Zamestnanec utekal naproti prichádzajúcemu rýchliku, aby chlapca zachránil. (Zdroj: YouTube/ DeshGujaratHD)

BOMBAJ - Slepá matka prechádza so synom na indickej vlakovej stanici neďaleko Bombaja, keď dieťa stratí rovnováhu a spadne na koľajnice. Vidí to výhybkár Mayru Shelke a šprintuje k chlapcovi. Pri záchrane takmer sám prišiel o život. Video z pôsobivého hrdinského činu koluje po celom svete.

Indický pracovník železnice na poslednú chvíľu zachránil malého chlapca pred blížiacim sa rýchlikom. Zábery z monitorovacej kamery ukazujú výhybkára Mayru Shelkeho, ktorý v sobotu bežal 30 metrov k uháňajúcemu rýchliku po tom, čo videl chlapca spadnúť do koľajiska. Chytil chlapca a odhodil ho späť na nástupište, skôr ako on unikol chvíľu pred príchodom rýchlika.

"Videl som chlapca spadnúť a vlak sa rútil smerom k nemu. Neexistovala šanca, že by prežil, keby som nezasiahol," uviedol Shelke po svojom hrdinskom šprinte podľa denníka Mid-day. Výkriky o pomoc zrakovo postihnutej matky dieťaťa tridsaťročného muža zalarmovali. Stála na vlakovej stanici vo Vangani, asi 70 kilometrov východne od metropoly Bombaj, keď jej šesťročný syn spadol z okraja nástupišťa na koľaje. Udyanský rýchlik sa už blížil obrovskou rýchlosťou.

Otec chcel dcérke (†9) urobiť radosť k narodeninám: VIDEO Strašná smrť pod kolesami vlaku

Shelke uviedol, že napriek strachu z vlaku „nemal vôbec čas na premýšľanie“. „Bol som rozhodnutý ho zachrániť.“ Shelke bol v online sieťach oslavovaný ako „superhrdina“. Indický minister železníc Piyush Goval uviedol, že výhybkár bude za svoje úsilie odmenený. Na schátraných železničných tratiach Indie sa opakovane vyskytujú smrteľné nehody.

Dráma na stanici: VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/ DeshGujaratHD)

Monitorovacie video, ktoré ukazuje jeho odvážne hrdinstvo, keď bol sám v ohrození života, sa odvtedy stalo virálnym. Shelke za svoju odvahu dostáva veľa povzbudenia od indických politikov, ako aj od používateľov z celého sveta na sociálnych sieťach.

Viac o téme: VlakZáchranaPádSynZamestnanecHrdina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu