Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Výbuch v chemickej továrni si vyžiadal najmenej jednu obeť: Okolie museli evakuovať

Výbuch v továrni Zobraziť galériu (2)
Výbuch v továrni (Zdroj: FOTO TASR/AP(Tina Liu via AP))

BANGKOK - Výbuch v chemickej továrni na predmestí Bangkoku, ktorý nastal v pondelok nadránom, si vyžiadal najmenej jednu obeť a 11 zranených. Okolie továrne vrátane blízkej nemocnice museli evakuovať pre obavy z jedovatých výparov, ktoré vznikajú pri požiari chemikálií vo fabrike, ako aj pre možnosť ďalšieho výbuchu, informovala agentúra AP.

K výbuchu v chemickej továrni Ming Dih na výrobu penových a plastových peliet došlo ráno okolo 03.00 h a poškodené pri ňom boli aj priľahlé budovy, ktorým explózia vybila okná. Výbuch zaznamenali aj na neďalekom bangkockom letisko Suvarnábhumi, čo tam viedlo k spusteniu alarmu. Bezprostredne však neboli zrušené žiadne lety.

Výbuch v továrni
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FOTO TASR/AP(Tina Liu via AP))

Záchranári v súčasnosti evidujú jednú obeť a 11 zranených. Továreň však v dôsledku požiaru ešte nebolo možné úplne prehľadať. Zranených previezli do neďalekej nemocnice, ktorú následne evakuovali. Miestnym hasičom sa podarilo hlavný požiar dostať po niekoľkých hodinách pod kontrolu, avšak naďalej zostala horieť nádrž obsahujúca chemikáliu styrén, ktorá sa používa pri výrobe plastov.

Plyn zo styrénu je neurotoxín, ktorý môže po vdýchnutí spôsobiť paralýzu a vdýchnutie jeho veľkého množstva aj smrť. Vlani v Indii si únik tohto plynu z chemickej továrne vyžiadal 12 životov a priotrávil viac ako 1000 ľudí.

Viac o téme: VýbuchObeťTováreňBangkok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu