Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Hrôza v Prahe: Úradníčka, ktorú postrelil muž za bieleho dňa, zomrela! Útočníka chytili

Podozrivý muž Zobraziť galériu (3)
Podozrivý muž (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - V Prahe na Bělehradské ulici sa v utorok dopoludnia strieľalo, zranená bola jedna žena, ktorá po prevoze do nemocnice zomrela. Polícia na svojej stránke informovala, že muž už bol vypátraný a zadržaný. Je podozrivý z vraždy. Podľa pražského primátora pomohol pri jeho chytení mestský kamerový systém.

Zábery zo zadržania

Polícia po čine žiadala verejnosť o spoluprácu a upozorňovala na to, že muž je nebezpečný a s veľkou pravdepodobnosťou aj ozbrojený. Po páchateľovi pátrala aj za pomoci vrtuľníka a budovu, v ktorej k útoku prišlo, prehľadal Útvar rýchleho nasadenia. Do akcie boli nasadené stovky policajtov.

Obeť pracovala na úrade práce

"Asi 50-ročná žena utrpela veľmi vážne poranenia. Záchranári zaistili dýchacie cesty, pokračovali v kardiopulmonálnej resuscitácii, ktorú vykonávali aj laici na mieste pred naším príchodom. Nakoniec sa funkciu srdca podarilo obnoviť," uviedla pražská záchranná služba na twitteri. Bohužiaľ, v nemocnici zomrela.

"Poškodená bola so zranením odvezená do nemocnice. V súčasnosti prebieha pátranie po páchateľovi, ktorý je vo veku okolo 60 rokov, má čiernu tašku cez rameno a na hlave šiltovku," napísala v jednom z prvých príspevkov na twitteri česká polícia. Okrem toho mal na sebe svetlomodrú kockovanú košeľu a svetlé kraťasy.

Hovorkyňa Úradu práce ČR Kateřina Beránková potvrdila, že postrelená žena je zamestnankyňa kontaktného pracoviska úradu práce pre Prahu 2 a 3. "Na mieste je zamestnancom k dispozícii psychologická pomoc," dodala.

Strelcom má byť tento muž

Jiří Dvořák
Zobraziť galériu (3)
Jiří Dvořák  (Zdroj: Polícia ČR)

Polícia pracovala s verziou, že by útočníkom mohol byť hľadaný Jiří Dvořák, po ktorom polícia pátrala od víkendu kvôli poleptaniu ženy kyselinou v stredných Čechách. Podozrivý sa podľa polície pohyboval v modrom vozidle Hyundai Santa Fe poznávacej značky 3AZ7292. Muž je podozrivý z dvoch trestných činov. Pri pátraní po ňom policajti vstupovali do bytu v pražskej Libni. Muž mal na dverách nainštalovaný nástražný strelný systém a pri vstupe si jeden zo zasahujúcich policajtov poranil sluch.

Popoludní policajná hovorkyňa potvrdila, že zadržaný je skutočne mužom, po ktorom policajti pátrali aj v súvislosti s týmto trestným činom.

Možný motív

Podľa informácií ČTK môže ísť o bývalého pracovníka Aera Vodochody, ktorý na spoločnosť podal trestné oznámenie, avšak trestná činnosť sa nepreukázala. Súd mu neskôr uložil, aby na internete zverejnené informácie stiahol. Doteraz je dohľadateľný text, v ktorom opisuje nepreukázané činy a tvrdí, že mu úrad práce dlhuje peniaze. "Úradníčka na ÚP provokuje a snaží sa vyvolať konflikt, kde ja budem dohnaný k nekorektnému konaniu a budem obvinený z ublíženia na zdraví," uvádza text, pod ktorým je podpísaný Jiří Dvořák.

Viac o téme: MužStreľbaPrahaBělehradská ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu