Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výstraha pre dovolenkárov v Chorvátsku: VIDEO Takto rozhodne nejazdite! Čaká vás mastná pokuta

Kam sa tak ponáhľal?
Kam sa tak ponáhľal? (Zdroj: YouTube/MUP TV)

ZÁHREB - Niekto vie, ako si urobiť "očko" u polície. Obzvlášť u chorvátskej Kobry, ktorej príslušníci už museli vidieť na cestách všeličo. Do zbierky tých, ktorých si asi dobre zapamätajú, pribudol aj 20-ročný mladík, ktorý sa rútil po diaľnici rýchlosťou 254 km/h. Je to výstraha aj pre dovolenkárov, že sa neoplatí mať ťažkú nohu na plyne.

Vodička (30) na Superb ťukla auto na križovatke a ušla: VIDEO Takýto drsný koniec asi nečakala!

V piatok (18. júna) večer policajti z chorvátskej mobilnej dopravnej policajnej jednotky zaznamenali na diaľnici A1 automobil BMW 320D, idúci rýchlosťou 254 km/h na mieste, kde je povolený limit iba 130 km/h. Policajná Kobra vozidlo zastavila na 192. kilometri, neďaleko mýtnej stanice Gospić, v smere na Záhreb. 

Za volantom sedel 20-ročný Záhrebčan, ktorý dostal vodičský preukaz v máji minulého roka. V aute sa nachádzala aj 20-ročná spolujazdkyňa, taktiež zo Záhrebu. Ako sa ukázalo, spomínané BMW patrilo mladíkovej matke.

Za prekročenie povolenej rýchlosti môže byť v takomto prípade udelená pokuta od 5000 do 15000 kún (cca od 670 do 2000 eur) a 3 záporné body. Za jazdu vľavom jazdu pruhu hrozí pokuta od 2000 kún (cca 270 eur). O akú sumu bol nakoniec mladík ľahší, portál jutarnji.hr neinformoval.

Viac o téme: DiaľnicaRýchlosťPolícia Chorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu