Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Sezóna v Chorvátsku odštartovala: Do Splitu pricestovalo dvesto turistov z Bratislavy a Viedne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPLIT - Približne dvesto turistov zo Slovenska a Rakúska pricestovalo v sobotu do chorvátskeho mesta Split vlakom s trasou Bratislava-Viedeň-Split a privítal ich štátny tajomník ministerstva pre cestovný ruch Tonči Glavina. Povedal, že očakávania sú túto turistickú sezónu veľmi optimistické. Informovala o tom chorvátska tlačová agentúra HINA.

Vlak bude premávať dvakrát do týždňa až do 11. septembra a na Slovensku a v Rakúsku sa predalo vyše 4000 cestovných lístkov. Glavina k tejto letnej sezóne uviedol, že je potrebné pokračovať v očkovaní proti ochoreniu COVID-19 nielen v radoch pracovníkov cestovného ruchu, ale aj vo zvyšku chorvátskeho obyvateľstva. 

Z Bratislavy odišiel prvý autovlak do chorvátskeho Splitu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Očakávame, že táto turistická sezóna bude výrazne lepšia než vlaňajšia," dodal štátny tajomník. Pripomenul tiež, politika Európskej únie do roku 2050 sa bude zameriavať na osobnú železničnú dopravu. "Tá bude základom pre turizmus a chorvátska vláda na tom intenzívne pracuje. Nasledujúce desaťročie možno očakávať veľké investície do rozvoja osobnej železničnej dopravy v Chorvátsku, aby bol náš cestovný ruch ešte viac konkurencieschopný," informoval. 

Riadiaci pracovník Chorvátskych železníc Željko Ukič oznámil, že ich spoločnosť využije financie EÚ a pôžičky na zaobstaranie štyridsiatich nových vlakov nasledujúce tri roky. Oznámil aj spustenie vlakového spojenia Budapešť-Split od 3. júla.  

Viac o téme: DovolenkaTuristiBratislavaViedeňChorvátskoSplit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu