Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia obeť trombózy po očkovaní proti KORONAVÍRUSU? Muž dostal TÚTO vakcínu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIPSKO - Muž v Lipsku zomrel na následky trombózy mozgových žíl. K smrteľnému ochoreniu podľa hovorkyne univerzitnej nemocnice došlo pravdepodobne v dôsledku očkovania vakcínou spoločnosti Astrazeneca. Laboratórne testy ešte nie sú ukončené.

Muž zomrel v lipskej univerzitnej nemocnici na následky trombózy mozgových žíl. Podľa súčasného stavu vedomostí univerzitná nemocnica predpokladá, že existuje súvislosť medzi očkovaním vakcínou od spoločnosti Astrazeneca.

KORONAVÍRUS Vynikajúca správa: Kombinácia týchto dvoch vakcín je extrémne účinná!

Muž v Lipsku zomrel po očkovaní Astrazenecou

Ako informuje správa Leipziger Volkszeitung, muž bol vo veku do 50 rokov. Predpokladá sa, že k jeho sínusovej trombóze v mozgu došlo onedlho po očkovaní vakcínou Vaxzevria od spoločnosti Astrazeneca, ktorú pacient dostal niekoľko dní predtým. Podľa hovorkyne kliniky Ulrike Reinhardtovej si muž všimol príznaky niekoľko dní po očkovaní. „Doterajšie laboratórne výsledky naznačujú súvislosť s predchádzajúcim očkovaním, ale testy ešte neboli ukončené,“ informovala hovorkyňa denník.

Ďalšia obeť trombózy po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Údaje skontrolované a postúpené Inštitútu Paula Ehrlicha

Všetky údaje sa stále kontrolujú a boli postúpené Inštitútu Paula Ehrlicha. Pri trombóze sínusových žíl sa krv v mozgovej žile hromadí a vytvára krvnú zrazeninu. Pretože krv už nemôže odtekať, zvyšuje sa tlak v žile, čo môže viesť ku krvácaniu do mozgového tkaniva. Ak je trombóza sínusových žíl rozpoznaná príliš neskoro alebo sa nelieči, môže byť smrteľná. Ak je diagnostikovaná včas, je sínusová trombóza dobre liečiteľná.

Máte strach z trombózy po očkovaní? Prezradíme vám, ako ju včas rozoznáte

Ďalšia obeť trombózy po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matthias Schrader, File)

Trombóza u 2 ľudí na každých 100 000 očkovaní vakcínou Vaxzevria

Európska lieková agentúra (EMA) sa na základe súčasných poznatkov domnieva, že trombóza sínusových žíl sa vyskytuje asi u jedného až dvoch zo 100 000 ľudí očkovaných vakcínou od spoločnosti Astrazeneca. Do začiatku júna bolo Inštitútu Paula Ehrlicha nahlásených celkovo 102 prípadov takejto trombózy z celkového počtu 9,3 milióna očkovaní vakcínou Astrazeneca. Z toho 21 ľudí doposiaľ zomrelo na sínusovú trombózu, z toho 13 žien a osem mužov.

Viac o téme: SmrťOčkovanieVakcínaTrombózaAstrazeneca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu