Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS V Maďarsku povolili miešať rôzne druhy očkovacích látok

Vakcíny proti koronavírusu
Vakcíny proti koronavírusu (Zdroj: TASR/AP/Charlie Riedel, Liselotte Sabroe, Boris Roessler)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku povolili miešať rôzne druhy očkovacích látok v prípade, ak sa po podaní prvej dávky vakcíny objaví reakcia, ktorá odôvodňuje zmeniť druhú dávku. Podľa spravodajského servera ripost.hu o tom informovala v utorok v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

Podľa jej slov pri druhej dávke môže byť podaná iná vakcína, musí to byť však s vedomím lekára. Müllerová pripomenula, že v súčasnosti prebieha podávanie druhých dávok očkovacej látky, ale stále je možnosť sa zaregistrovať aj na očkovanie prvou dávkou. Poznamenala, že na jeseň treba rátať s možnosťou ďalšieho šírenia infekcie, preto vyzvala občanov, ktorí sa zatiaľ nezaočkovali, aby tak urobili.

Za posledný deň potvrdili v Maďarsku nákazu novým druhom koronavírusu 117 ľuďom, čím počet všetkých infikovaných od vypuknutia koronavírusovej pandémie stúpol na 806.206. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo ďalších 17 pacientov, počet obetí pandémie tak dosiahol 29.883. Zaočkovaných prvou dávkou vakcíny je 5.278.680 osôb, čo predstavuje 54 percent obyvateľov Maďarska. Obe dávky očkovacej látky dostalo doposiaľ 4.027.056 ľudí.

Viac o téme: OčkovanieVakcínyMiešanieMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu