Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Varovali obyvateľov: Z českej ZOO utiekol samec opice! Môže byť nebezpečný

(Zdroj: Getty Images)

DĚČÍN - Z děčínskej zoologickej záhrady dnes dopoludnia utiekol samec makaka chocholatého. Zhruba deväťkilový primát pricestoval do zoo v piatok minulý týždeň. Môže byť nebezpečný, preto chovatelia apelovali na verejnosť, aby ho nechytala ani nekŕmila. ČTK to dnes povedala hovorkyňa zoo Alena Houšková. Zviera sa už, našťastie, podarilo chytiť.

"My sme ho totiž v piatok doviezli, takže nie je na výbeh zvyknutý. Asi hľadal medzierku a asi sa mu podarilo ju nájsť," doplnila hovorkyňa. Makaky sú úzkonosé opice z čeľade mačiakovité.

Pred 17 rokmi z Chomutovského zooparku takisto utiekol opičí samec, vtedy ho zrejme vyplašil hluk stavbárov pri rekonštrukcii výbehu. Výlet na slobodu zaplatil životom v roku 2000 medveď. Vylomil strechu karantény zooparku a vyliezol na ňu. Než ho stihli ošetrovatelia uspať narkotizačnou pištoľou, preliezol plot oddeľujúci zoopark od cesty a jedného z chomutovských sídlisk. Zviera zranil strážnik, ktorý mu chcel zabrániť v prístupe do sídliska. Pracovníci zooparku potom museli medveďa zastreliť.

Viac o téme: útekZOOPrimátMakak chochlatý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu