Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Manželka veľvyslanca vyvolala medzinárodný škandál: VIDEO Kórejskej predavačke strelila facku!

Manželka belgického veľvyslanca dala facku predavačke.
Manželka belgického veľvyslanca dala facku predavačke. (Zdroj: YouTube/ Reuters)

SOUL - Násilné správanie proti dvom zamestnankyniam obchodu v Soule nebude mať žiadne trestnoprávne následky pre manželku belgického veľvyslanca v Južnej Kórei. V škandále sa však vykúpal jej manžel.

Dlho sa dovolávala svojej imunity manželky veľvyslanca, ale nepomohlo to. Manželom Lescouhierovcom bolo nariadené vrátiť sa z Južnej Kórey do Belgicka po tom, čo manželka veľvyslanca dala facku zamestnankyni v juhokórejskom obchode s odevmi.

Poslanec počas online rokovania parlamentu zabudol, že je na kamere: Spáchal absolútnu nechutnosť

Odvtedy sú vzťahy medzi Belgickom a Južnou Kóreou rozladené. Situáciu neuľahčil ani záznam z monitorovacích kamier v obchode zdieľaný na sociálnych sieťach a prudké verejné pohoršenie. Belgické ministerstvo zahraničia teraz začalo konať. Veľvyslanec Peter Lescouhier bude stiahnutý z Južnej Kórey. Súčasná situácia mu neumožňuje naďalej hrať svoju rolu „uvoľnene“.

Ospravedlnenie v mene manželky

Lescouhier bol veľvyslancom Belgicka v Soule iba od roku 2018. V apríli došlo ku škandálu, ktorý mal za následok ukončenie pôsobenia na tomto poste. Podľa juhokórejských médií zamestnanci obchodu s odevmi neprávom podozrievali manželku veľvyslanca z krádeže bundy. Monitorovacie video ukazuje, ako manželka veľvyslanca nakoniec dáva facku zamestnankyni a ďalšiu sotí.

Lescouhier sa o niekoľko dní ospravedlnil na facebookovej stránke veľvyslanectva v mene svojej manželky a jej reakciu označil za „neprijateľnú“. Ako oznámilo aj belgické ministerstvo zahraničia, Lescouhierova žena sa tiež stretla s týmito dvoma zamestnankyňami a požiadala ich o odpustenie.

Viac o téme: OdvolanieManželkaPredavačkaFackaVeľvyslanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu