Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Zrážka troch kamiónov na českej diaľnici: Vodič mal pustený hokejový zápas so Slovákmi!

Zrážka kamiónov na D5 Zobraziť galériu (2)
Zrážka kamiónov na D5 (Zdroj: HZS Stredočeského kraja)

RUDNÁ - Diaľnicu D5 pri Rudnej neďaleko Prahy v utorok popoludní zablokovala nehoda troch nákladných áut, dvaja ľudia utrpeli zranenia. Smer na Prahu bol približne 2,5 hodiny neprejazdný, potom sa podarilo obnoviť dopravu cez odstavný jazdný pruh. Príčinu a okolnosti nehody policajti vyšetrujú. Kuriozitou však je, že jeden z vodičov mal pustené na tablete zápas z MS v hokeji.

Vodička (30) na Superb ťukla auto na križovatke a ušla: VIDEO Takýto drsný koniec asi nečakala!

Udalosť bola hlásená v utorok okolo 16.30 h,, autá havarovali na 5. kilometri v smere na Prahu. "Stretli sa tam tri nákladné vozidlá, ktoré išli v rovnakom smere," uviedol policajný hovorca Zdeněk Chalupa.

Polícia odkláňala dopravu z diaľnice na 10. kilometri v smere na Prahu. Zhruba po hodine a pol dočasne uvoľnila dopravu cez odbočovací pruh, aby mohli prejsť vodiči čakajúci v kolóne medzi 5. a 10. kilometrom. Po 19.00 h. začali autá úsekom prechádzať odstavnými pruhom a pred 21.30 h. bola doprava plne obnovená a diaľnica bez kolón.

FOTO Zrážka troch kamiónov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HZS Stredočeského kraja)

Tablet v kabíne

Portál novinky.cz informoval, že vyšetrovanie nehody komplikovalo správanie sa šoférov v protismere, ktorí si incident natáčali na mobily a zdržiavali prevádzku. Polícia bude okrem iného preverovať aj tablet v kabíne vodiča, ktorý narazil do kamiónov pred sebou. "Mal na ňom byť zapnutý priamy prenos popoludňajšieho hokejového zápasu českej reprezentácie so slovenským výberom. Stretnutie sa hralo v rámci majstrovstiev sveta v lotyšskej Rige," uviedol portál.

Viac o téme: NehodaHokejKamiónČesko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu