Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Táto európska krajina sa buchne po vrecku: Každému obyvateľovi dá 100 eur!

Malta Zobraziť galériu (2)
Malta (Zdroj: Getty Images)

VALLETTA - Maltská vláda sa chystá dať každému obyvateľovi krajiny staršiemu ako šestnásť rokov poukážky v hodnote sto eur. Chce tak naštartovať ekonomiku po pandémii covidu-19, uviedla agentúra Reuters. Vláda vyčlení na opatrenia 50 miliónov eur.

KORONAVÍRUS Čakajú nás ťažké časy? Hrozba bankrotov a nezamestnanosti! Toto sú najväčšie riziká

"Toto opatrenie sa dotkne všetkých, podnikov, domácností i zamestnancov," uviedol premiér Robert Abela. Jednorazová dávka bude mať dve formy: 60 eur bude možné minúť v reštauráciách, hoteloch a na podobných miestach a 40 eur v obchodoch. Do programu sa zapojí približne 25-tisíc firiem.

Príspevok aj pre turistov

V apríli maltská vláda ohlásila iný dotačný program, ktorý je určený zahraničným turistom. Tí, ktorí sa ubytujú na ostrove aspoň na tri noci, budú môcť získať príspevok až 200 eur. Výška príspevku sa ale odvíja od kategórie hotela. Vláda tým chce podporiť príchod návštevníkov počas letnej turistickej sezóny. Cestovný ruch je pre ostrov jedným z najväčších zdrojov príjmov.

KORONAVÍRUS Táto európska krajina
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Malta má koronavírus pod kontrolou

Malta, kde žije zhruba pol milión ľudí, má medzi krajinami Európskej únie jeden z najnižších výskytov koronavírusu. Podľa Európskeho centra pre kontrolu a prevenciu chorôb ostrovný štát zaznamenal za posledných 14 dní na 100-tisíc obyvateľov 25 nových prípadov. Epidemická situácia sa na ostrove výrazne zlepšuje od polovice marca. Od začiatku pandémie sa infekcia na Malte potvrdila u 30 500 ľudí, 417 osôb v súvislosti s covidom-19 zomrelo

Viac o téme: PeniazePodporaPandémiaMaltaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu