Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Dánsko od piatka zmierňuje podmienky vstupu pre turistov z EÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KODAŇ - Dánsko zmierňuje podmienky vstupu na svoje územie pre turistov. Osoby prichádzajúce z členských krajín Európskej únie a Schengenského priestoru nebudú musieť od piatka zdôvodňovať svoju cestu napríklad návštevou blízkych príbuzných či partnerov, uviedla agentúra DPA.

Zmeny sa vzťahujú na tie krajiny, v ktorých sa situácia súvisiaca s koronavírusovou pandémiou nepovažuje za vážnu a nešíria sa tam nové varianty vírusu.

Dánske ministerstvo zahraničných vecí však vo štvrtok večer oznámilo, že dovolenkári a iní cestujúci sa budú musieť po príchode do krajiny aj naďalej absolvovať test na prítomnosť vírusu a podstúpiť karanténu. Výnimka bude platiť pre osoby zaočkované proti ochoreniu COVID-19 alebo pre tých, čo ho prekonali.

Karanténe sa vyhnú i cestujúci z nemecko-dánskeho pohraničia a regiónov na švédsko-dánskych hraniciach. Na vstup do Dánska im bude stačiť negatívny test nie starší ako 72 hodín. Pre cestujúcich z krajín, v ktorých je priaznivá epidemickáa situácia, sa má povinná karanténa podľa zdrojov z rezortu diplomacie zrušiť 26. júna.

Osoby zaočkované oboma dávkami vakcíny proti koronavírusu z viacerých krajín EÚ a Schengenského priestoru smeli do Dánska opätovne pricestovať už od začiatku mája. Na aktuálnych zmenách sa dohodla dánska vláda s väčšinou parlamentných strán v polovici apríla.

Viac o téme: OpatreniaDánskoPodmienkyCestovanie Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu