Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

MIMORIADNE EÚ schválila nákup až 1,8 miliardy dávok tejto vakcíny!

Vakcína proti koronavírusu
Vakcína proti koronavírusu (Zdroj: TASR/AP Photo/Oded Balilty)

PORTO - Európska únia uzavrela dohodu s konzorciom Pfizer/BioNTech o dodaní ďalších 1,8 miliardy dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Potvrdila to v sobotu šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Informovala o tom agentúra AFP.

Štúdia potvrdila obavy: Nutnosť druhej dávky očkovania vakcínou, ktorá sa používa aj u nás

"S radosťou oznamujem, že Európska komisia práve uzavrela dohodu o garantovaných 900 miliónoch dávok" s možnosťou ďalšieho nákupu rovnakého množstva s konzorciom Pfizer/BioNTech na roky 2021 až 2023, tvítovala von der Leyenová zo summitu EÚ v Portugalsku. "Nasledovať budú ďalšie zmluvy a ďalšie vakcinačné technológie," dodala.

VIDEO Pfizer zrejme dostanú aj ľudia nad 50 rokov, minister zdravotníctva nevylúčil, že vakcínu si budeme môcť vybrať

Pfizer zrejme dostanú aj ľudia nad 50 rokov, minister zdravotníctva nevylúčil, že vakcínu si budeme môcť vybrať (Zdroj: Topky/Vladimír Anjel)

Nová zmluva, ktorá má podporu členských štátov Európskej únie (EÚ), bude zahŕňať nielen výrobu vakcín, ale bude zabezpečovať aj to, aby všetky jej základné zložky pochádzali z Únie, spresňuje agentúra AP.

Sobotňajšie vyhlásenie tiež podčiarkuje dôveru EÚ v súvislosti s technológiu pre očkovaciu látku od Pfizer/BioNTech, ktorá sa líši od vakcíny spoločnosti Astra Zeneca. Von der Leyenová uviedla, že Pfizer/BioNTech je spoľahlivým partnerom, ktorý si plní svoje záväzky.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaPortoEurópska úniaPfizerBioNTech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu