Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Ohavný čin! Muž vrazil autom do ľudí: Obžalovali ho z päťnásobnej vraždy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Harald Tittel/dpa via AP)

TRIER - Nemecká prokuratúra vo štvrtok podala obžalobu z päťnásobnej vraždy na 51-ročného muža, ktorý vlani v decembri vrazil autom do ľudí v centre mesta Trier na juhozápade krajiny, pričom o život prišlo päť osôb vrátane novorodenca. Informovala o tom agentúra AFP.

Muž okrem toho čelí obvineniam z 18-násobného pokusu o vraždu a zo 14 prípadov nebezpečného a ťažkého ublíženia na zdraví, uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry.

Podozrivý, ktorý nebol menovaný, poskytol počas policajného vypočúvania podľa prokuratúry len "základné a čiastočne protichodné informácie". "Spočiatku tvrdil, že na detaily zločinu si vôbec nespomína," priblížila prokuratúra s tým, že nepodal nijaké "ucelené vysvetlenie" svojho motívu. Vyšetrovatelia sa však domnievajú, že išlo o "osobné motívy".

VIDEO Ohavný čin! Muž
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Harald Tittel/dpa via AP)

Nezamestnaný muž, ktorý nemá nijaké trvalé bydlisko, bol "zjavne frustrovaný svojimi životnými podmienkami" a mal pocit, že je diskriminovaný, uviedla prokuratúra. Dodala tiež, že na základe svojich životných okolností sa dostal do stavu, ktorý mohol byť spúšťačom spáchania zločinu.

VIDEO Ohavný čin! Muž
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Sebastian Schmitz, lokalo.de)

Muža zadržali krátko po čine, ku ktorému došlo 1. decembra 2020, a odvtedy je vo vyšetrovacej väzbe. Podľa predbežného psychiatrického posudku trpí psychózou. V čase spáchania skutku bol pod vplyvom alkoholu - namerali mu v krvi 1,12 promile alkoholu.

Viac o téme: AutoMužVraždaNemeckoTrier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu