Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Španielska pošta zachytila výhražný list adresovaný expremiérovi Zapaterovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Bezpečnostní pracovníci na pošte v Madride zachytili v stredu list obsahujúci muníciu a vyhrážky adresované bývalému španielskemu premiérovi Josému Luisovi Rodríguezovi Zapaterovi, informovala agentúra AFP a denník El País na svojej webovej stránke. Pošta v poslednom období zachytila viacero takýchto listov, ktoré boli určené španielskym politikom.

List obsahujúci dva náboje zachytili bezpečnostní pracovníci, ktorí privolali políciu, píše AFP s odvolaním sa na španielske ministerstvo vnútra. Takéto listy v poslednom období dostalo viacero španielskych politikov, pripomína AFP. V autonómnom spoločenstve Madrid sa 4. mája majú konať voľby.

Zapatero bol vo funkcii španielskeho premiéra v rokoch 2004-11. Súčasný španielsky premiér Pedro Sánchez listovú hrozbu zaslanú Zapaterovi slovne odsúdil. "Tieto náboje boli namierené proti spolužitiu, proti demokracii," napísal na Twitteri. "Musíme zastaviť túto špirálu nenávisti, ktorá útočí priamo na naše hodnoty," dodal.

Španielske ministerstvo vnútra v utorok oznámilo, že zamestnanci pošty zachytili výhražné listy s dvoma nábojmi adresované premiérke autonómneho spoločenstva Madrid Isabel Díazovej Ayusovej a šéfovi španielskej Občianskej gardy (Guardia Civil). Díazová-Ayusová je hlavnou kandidátkou na post premiérky v májových voľbách v autonómnom spoločenstve Madrid, pripomína AFP.

Minulý týždeň takéto výhražné listy dostal aj líder koaličnej krajne ľavicovej strany Podemos (Môžeme) Pablo Iglesias a minister vnútra Fernando Grande-Marlaska. Iglesias je jedným zo súperov Díazovej-Ayusovej vo voľbách.

Viac o téme: PoštaListExpremiérVýhražnýŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu