Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Policajti vyšetrovali ohnisko infekcie: Neuveriteľné zistenia, muž mal nakaziť 22 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Polícia na španielskom ostrove Malorka zatkla 40-ročného muža na základe podozrenia z trestného činu ublíženia na zdraví po tom, ako údajne nakazil 22 osôb koronavírusom SARS-CoV-2. Informoval o tom v sobotu denník El País.

Osem osôb sa nakazilo priamo prostredníctvom kontaktu s mužom na pracovisku alebo v telocvični, ktorú navštevoval. Ďalších 14 ľudí sa nakazilo nepriamo. Vyšetrovanie celého prípadu sa začalo v januári, keď odhalili ohnisko nákazy v meste Manacor na Malorke. Na jednom pracovisku zaznamenali viacero infikovaných osôb.

Niektorí z pracovníkov upozornili, že jeden z ich kolegov mohol tajiť nákazu ochorením COVID-19 a označili ho za možný zdroj nákazy, píše na svojej webovej stránke denník El País. Muž podľa AFP nerešpektoval upozornenia kolegov a vedenia a navštevoval pracovisko aj napriek tomu, že sa uňho prejavovali príznaky ochorenia. PCR test absolvoval až neskôr, no aj počas čakania na výsledok naďalej chodil do práce a do telocvične.

Výsledok mužovho testu bol pozitívny a následne ochorenie potvrdili aj u piatich jeho kolegov a troch ľudí, s ktorými prišiel do kontaktu v telocvični. Nakazené osoby ochorenie preniesli aj na niektorých svojich rodinných príslušníkov. Stav ani jednej z 22 mužom nakazených osôb si podľa polície nevyžadoval liečbu v nemocnici.

Viac o téme: OhniskoMužVyšetrovanieInfekciaPolícia ŠpanielskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu