Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pytliaci utekali pred správcami safari parku: Vbehli medzi páriace sa slony a... krutá smrť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRETÓRIA - Muža podozrivého z pytliactva v juhoafrickom Krugerovom národnom parku cez víkend ušliapali slony. Oznámilo to združenie miestnych národných parkov, podľa ktorého traja muži na úteku pred správcami parku vbehli do stáda páriacich sa hrubokožcov.

Šokujúci prípad v africkom národnom parku: Útok levov! Safari sprievodcu (†27) zožrali zaživa

O tragickom stretnutí so slonmi úradom povedal jeden z podozrivých po zadržaní s tým, že si nie je istý, či sa jeho kolegom podarilo veľkým cicavcom utiecť. "Strážcovia jeho komplica našli vážne pošliapaného a bohužiaľ svojim zraneniam podľahol," uviedol park vo vyhlásení.

"Tretí podozrivý má podľa všetkého zranené oko, ale je ďalej na úteku," píše sa vo vyhlásení, podľa ktorého bola na mieste nájdená puška. Prípad správcovia odovzdali juhoafrickej polícii. Informovala BBC.

Pytliaci utekali pred správcami
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Krugerov národný park, jedno z hlavných turistických lákadiel Juhoafrickej republiky, je domovom najväčšej svetovej populácie nosorožcov. Tieto zvieratá lákajú aj pytliakov, ktorí ich zabíjajú pre ich rohy. Predstavujú totiž cenenú zložku tradičnej medicíny v niektorých ázijských krajinách.

Aj v roku 2019 bol pytliak, ktorý sa v Krugerovom parku snažil práve tieto bylinožravce vystopovať, ušliapaný slonom. Jeho telo potom zožrala svorka levov. 

Viac o téme: PytliaciSlonyJuhoafrická republikaKrugerov národný park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu