Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

MIMORIADNE Ďalší masaker: VIDEO Muž strieľal do ľudí neďaleko letiska, osem mŕtvych!

Ďalšia streľba v USA Zobraziť galériu (2)
Ďalšia streľba v USA (Zdroj: YouTube/CBS Los Angeles)

INDIANAPOLIS - Pri streľbe pri logistickom centre kuriérskej služby Fedex v americkom meste Indianapolis v noci na dnes prišlo o život osem ľudí, niekoľko ďalších bolo zranených. S odvolaním na hovorkyňu miestnej polície o tom informuje agentúra AP. Podľa skoršieho vyjadrenia polície je útočník mŕtvy, zrejme spáchal samovraždu.

Pri streľbe v objekte firmy Fedex nachádzajúcom sa neďaleko medzinárodného letiska utrpelo strelné zranenia viacero ľudí, oznámila polícia vo štvrtok o 23.30 h miestneho času (piatok 05.30 h SELČ) v tlačovej správe, z ktorej cituje miestny denník The Indianapolis Star.

Fotograf lokálneho spravodajského portálu indystar.com Mykal McEldowney na Twitteri uviedol, že počul "správy o viacerých mŕtvych". Jeden zo svedkov vypovedal, že na mieste videl muža s automatickou zbraňou, ako "strieľa okolo seba". Iný človek povedal, že jeho neter sedela v aute a strhla sa pri nej streľba. So zranením ruky ju potom záchranári odviezli do nemocnice.

Keď na miesto činu dorazila polícia, konštatovali strážnici stále aktívny strelecký incident, uviedla policajná hovorkyňa Gena Cooková. Nikto z policajtov údajne neutrpel zranenia. Najmenej štyria ľudia boli prepravení do nemocníc, ďalší dvaja boli ošetrení na mieste a prepustení, povedala Cooková pri nočnom tlačovom brífingu. Podrobnosti o útočníkovi neoznámila.

Útoky strelcov sú v Spojených štátoch v posledných týždňoch časté. V pondelok sa strhla prestrelka na strednej škole v Knoxville v štáte Tennessee. Útočníkom bol jeden zo študentov. Pri incidente prišiel o život, jeden zo zasahujúcich policajtov utrpel vážne zranenia. Šesť obetí si vyžiadala streľba v juhokarolínskom meste Rock Hill z minulého týždňa, ktorú mal na svedomí bývalý profesionálny hráč amerického futbalu. V marci po streľbe v trojici masážnych salónov v Atlante a jej okolí zomrelo osem ľudí, šesť z nich boli ženy ázijského pôvodu. O niekoľko dní neskôr strelec v supermarkete v meste Boulder v Colorade zabil desať ľudí, vrátane policajtov.

Americký prezident Joe Biden minulý týždeň predstavil súbor opatrení zameraných na boj proti násiliu páchanému strelnými zbraňami. Šéf Bieleho domu streľby v USA označil za epidémiu, ktorá sa musí skončiť. Každý deň je podľa neho v Spojených štátoch postrelených 315 ľudí, z ktorých 106 zomrie.

Viac o téme: StreľbaUSAIndianapolis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu