Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovský SEXŠKANDÁL: VIDEO Gynekológ mal zneužiť viac než 700 žien, miliardové odškodné!

George Tyndall
George Tyndall (Zdroj: SITA/AP Photo/Richard Vogel)

WASHINGTON - Juhokalifornská univerzita (USC) súhlasí s vyplatením náhrady v celkovej výške 852 miliónov dolárov (cca 723 miliónov eur) viac ako siedmim stovkám žien, ktoré obvinili dlhoročného univerzitného gynekológa zo sexuálneho zneužívania. Zrejme ide o rekordnú sumu v podobnej kauze.

VIDEO Kňaz (37) nakrúcal v kostole porno s dvomi ženami: Sex na oltári aj s erotickými pomôckami

Ak sa pripočíta suma z inej skoršej dohody o vyrovnaní, súhlasila USC s vyplatením dohromady viac ako miliardu dolárov kvôli obvineniam voči teraz 74-ročnému Georgovi Tyndallovi, ktorý na univerzite pracoval takmer tri desaťročia ako gynekológ. Oznámili to vo štvrtok podľa agentúry AP právnici obetí.

V 35 prípadoch sa Tyndall v rokoch 2009 až 2016 údajne dopustil trestného činu. V ďalších stovkách prípadov sú jeho činy premlčané, nedosahujú závažnosť trestného činu alebo chýbajú dostatočné dôkazy pre začatie stíhania. Aj tak mu hrozí až 64 rokov väzenia. Samotný lekár trvá na svojej nevine a tvrdí, že iba vykonával svoju prácu.

AP pripomína, že v roku 2018 Michiganská štátna univerzita súhlasila s vyplatením 500 miliónov dolárov ako vyrovnanie v prípade sexuálnych prečinov, z ktorých viac ako 300 žien a dievčat obvinilo športového lekára Larryho Nassara.

Viac o téme: GynekológSexuálne zneužívanieGeorge Tyndall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu