Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Rumunský premiér odvolal ministra zdravotníctva

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Zdroj: SITA/AP Photo/Andreea Alexandru)

BUKUREŠŤ - Rumunský premiér Florin Citu v stredu vyhlásil, že odvolal ministra zdravotníctva Vlada Voiculesca po niekoľkých týždňoch trvajúceho napätia v súvislosti so sporom, ako sa vyrovnať s koronavírusovou pandémiou. Informovala o tom agentúra Reuters.

Za dočasného ministra zdravotníctva bol vymenovaný podpredseda vlády Dan Barna. Ako pripomína Reuters, súčasná situácia môže potenciálne ohroziť vládu stredopravicovej koalície. Na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) v Bukurešti zomreli v pondelok traja pacienti s ochorením COVID-19 v dôsledku poruchy, ktorá spôsobila výpadok činnosti pľúcnych ventilátorov.

Pred necelým mesiacom došlo v inej bukureštskej nemocnici k požiaru na JIS, pri ktorom zomrelo päť pacientov s covidom. Podobná udalosť z vlaňajšieho novembra si vyžiadala 15 životov. Rumunsko v súčasnosti zažíva tretiu vlnu pandémie nového koronavírusu. Počet pacientov na JIS, ktoré sú vystavené obrovskému náporu, je najvyšší od začiatku pandémie. V krajine denne pribúda v priemere 4000 infikovaných a vyše 100 úmrtí. Podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa zaznamenalo Rumunsko od začiatku pandémie viac ako milión potvrdených prípadov a vyše 25.000 úmrtí spojených s novým koronavírusom.

Viac o téme: PremiérRumunskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu