Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS V Tokiu zavedú prísnejšie protipandemické opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jon Chol Jin, File)

TOKIO - Japonský premiér Jošihide Suga v piatok oznámil, že v hlavnom meste Tokio sa od pondelka zvýši stupeň varovania, čo umožní zaviesť prísnejšie opatrenia v boji proti rýchlemu šíreniu nákazlivejšieho variantu koronavírusu pred letnými olympijskými hrami. Informovala o tom agentúra AP.

Očkovacia kampaň v Japonsko zaostáva a väčšina ľudí v Tokiu, kde došlo k prudkému nárastu infekcií, ešte stále nie je zaočkovaná. Zvýšený stupeň varovania umožní tokijskej guvernérke Juriko Koikeovej nariadiť barom a reštauráciám kratšie otváracie hodiny, ako aj potrestať porušiteľov nariadení a kompenzovať tých, ktorí ich dodržiavajú. Opatrenia majú platiť do 11. mája.

Mnoho nových prípadov v Tokiu súvisí s nočným životom a stravovaním sa v podnikoch, hoci podľa odborníkov sa nedávno nákaza rozšírila aj do kancelárií, zariadení pre starších ľudí a do škôl. V dôsledku šíriacej sa nákazy Suga tiež zvýšil úroveň varovania pre mesto Kjóto ležiace na západe Japonska, ako aj pre ostrov Okinava. Nový štatút tam má trvať do 5. mája, keď v krajine skončia sviatky s cieľom odradiť ľudí od cestovania.

Japonsko pred menej ako tromi týždňami ukončilo v Tokiu a troch okolitých prefektúrach núdzový stav, ktorý bol v platnosti od začiatku januára.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaTokioKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu