Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragédia v Česku! Po zrážke vlakov vypukol požiar, jeden rušňovodič neprežil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SVĚTEC - Jeden človek v nedeľu zomrel pri zrážke dvoch nákladných vlakov pri obci Světec v Tepliciach. Jedna z lokomotív začala horieť. Na mieste zasahovalo deväť hasičských jednotiek a vrtuľník leteckej záchrannej služby. ČTK to dnes povedal hovorca krajských záchranárov Prokop Voleník. Nehoda sa stala o 14:16 a neprežil ju jeden zo strojvedúcich, doplnil generálny inšpektor Železničnej inšpekcie Jan Kučera. 

„Jedna osoba zomrela, utrpela veľmi vážne smrteľné zranenia, ktorým na mieste ihneď podľahla,“ spresnil Voleník. Ďalší človek utrpel stredne vážne zranenia a bol prevezený sanitkou do teplickej nemocnice. V dôsledku nehody zasahovali dve sanitky a vrtuľník, ktorý sa vrátil prázdny späť na základňu.

Požiar hasiči už zlikvidovali. Vlak, ktorý vzplanul, viezol propánbután, druhý náklad s uhlím, povedal ČTK operačný dôstojník hasičov. Hovorca krajských hasičov Lukáš Marvan doplnil, že náklad horiaceho vlaku horieť nezačal, hasiči požiar včas uhasili.

Na mieste sú štyria inšpektori Železničnej inšpekcie, ktorí budú vyšetrovať príčiny a zisťovať okolnosti nehody, uviedol Kučera. Škoda zatiaľ odhadnutá nebola, dodal.

Viac o téme: ČeskoZrážkaVlaky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu