Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Zvrat v prípade dohryzeného dieťaťa: Muž, ktorý venčil útočiaceho psa, nebol jeho majiteľ

Zábery ukazujú majiteľa psa.
Zábery ukazujú majiteľa psa. (Zdroj: Policie ČR)

Muž venčiaci psa, ktorý vo štvrtok pohrýzol v Prahe na Petříne štvorročné dieťa, sa prihlásil polícii. Dostavil sa na stanicu po odvysielaní reportáží v médiách. Tvrdí ale, že nie je majiteľom psa, vraj ho len venčil. Oznámil to dnes na policajnom webe hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

Dieťa po incidente skončilo v kritickom stave v nemocnici. Muž, ktorý psa venčil, hneď utiekol, bez toho, aby chlapcovi poskytol pomoc. Polícia po ňom pátrala.

Video zachytáva majiteľa psa, ktorý zaútočil na dieťa (Zdroj: Policie ČR)

Hľadaný muž sa podľa hovorcu v piatok večer dostavil na policajnú stanicu na základe odvysielaných reportáží v médiách. "Muž nebol majiteľom psa, iba ho venčil a jeho konanie si nedokáže vysvetliť. Celú udalosť ľutuje," uviedol dnes Rybanský.

Policajti udalosť vyšetrujú pre podozrenie z trestného činu ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Zatiaľ ale nikoho neobvinili. "Aj naďalej prebiehajú štandardné úkony tohto konania, napríklad výsluchy svedkov, a čakáme na výsledky znaleckých skúmaní," doplnil hovorca polície.

Pes napadol vo štvrtok okolo poludnia chlapca, ktorý bol s matkou na prechádzke v parku pod Petřínskou rozhľadňou. Muž, ktorý psa viedol, potom utiekol smerom k reštaurácii Nebozízek a ďalej k takzvanej Hladovej zdi, bez toho vážne zranenému dieťaťu pomohol a počkal na policajtov. Dieťa skončilo s mnohopočetnými poraneniami v nemocnici a po operácii bolo v umelom spánku.

Viac o téme: PesDieťaDohryzenieOma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu