Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Vyše 215-tisíc zaregistrovaných: V Maďarsku sa začalo mimoriadne očkovanie učiteľov

Očkovanie v Maďarsku
Očkovanie v Maďarsku (Zdroj: SITA/Tibor Rosta/MTI via AP)

BUDAPEŠŤ - Na vyše 400 nemocničných očkovacích miestach v Maďarsku sa začalo vo štvrtok mimoriadne očkovanie pedagógov materských škôl a učiteľov škôl, informoval operačný štáb na svojej stránke koronavirus.gov.hu.

Do 29. marca sa ich zaregistrovalo takmer 215.000. Šéf úradu vlády minulý týždeň povedal, že v zmysle rozhodnutia kabinetu začnú otvárať školy v priebehu týždňa po tom, čo bude v Maďarsku zaočkovaných 2,5 milióna ľudí, čo by pri terajšom tempe podávania vakcín mohlo byť najskôr 12. apríla. Pedagógovia však vyjadrili obavy, že v tak krátkom čase ešte nebudú mať vybudovanú dostatočnú imunitu, a všetky odborárske organizácie učiteľov vyzvali vládu, aby to vzala do úvahy a školy otvárala neskôr.

Celkový počet obetí koronavírusovej pandémie stúpol do štvrtka v Maďarsku na 20.995. Vírusom SARS-CoV-2 sa doteraz preukázateľne nakazilo 661.721 osôb, aktuálne je infikovaných 230.161 ľudí. Vakcínou proti covidu zaočkovali v Maďarsku doteraz 2.065.948 ľudí, aj druhú dávku očkovacej látky dostalo 787.207 z nich.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaUčiteliaMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu