Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Nemecku vyšetrujú policajtov, ktorí údajne ukradli 7-tisíc nábojov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DRÁŽĎANY - Polícia vo východonemeckej spolkovej krajine Sasko rozpustila celú zásahovú jednotku po tom, čo sa objavili podozrenia, že jej členovia ukradli približne 7000 nábojov, ktoré mali použiť na zaplatenie súkromného streleckého výcviku. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa prokuratúru v Drážďanoch.

Miestna prokuratúra a krajinský kriminálny úrad (LKA) vyšetrujú 17 policajtov pre podozrenia z krádeže alebo napomáhania ku krádeži a pre porušenia zákona o zbraniach. Štyria hlavní podozriví vo veku 32-49 rokov navyše čelia obvineniam z úplatkárstva. V novembri 2018 totiž údajne zo služobných zásob odcudzili zhruba 7000 kusov munície pre pištole, samopaly a útočné pušky.

Saský minister vnútra Roland Wöller vyjadril rozhorčenie nad tým, že policajti, ktorí majú presadzovať právo a dodržiavanie zákonov, sa sami stali páchateľmi. Dodal, že každé porušenie zákonov policajtmi znamená mimoriadnu stratu dôvery. Vyzval na rýchle a rozsiahle vyšetrenie tohto prípadu a nevylúčil ďalšie personálne dôsledky.

Šéf LKA v Sasku Petric Kleine pre DPA uviedol, že hlavných podozrivých a troch streleckých inštruktorov s okamžitou platnosťou prepustili zo služby. Zvyšní podozriví policajti majú zákaz vstupu na svoje pracovisko a budú dočasne pôsobiť v sídle drážďanského policajného riaditeľstva.

Viac o téme: NábojePolícia Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu