Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena celé dni oslavovala narodeniny a dieťa nechala samé: Dievčatko (†1) zomrelo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRIGHTON - Mladá matka niekoľko dní oslavovala v Anglicku svoje 18. narodeniny. Medzitým bola jej 20-mesačná dcéra sama doma. Po návrate ženy bolo už dieťa mŕtve. Pitva vidí ako príčinu smrti zanedbanie starostlivosti. Matka na súde priznala vinu.

Počas oslavy svojich 18. narodenín nechala mladá matka v Anglicku svoju malú dcéru na niekoľko dní osamote - dievča zomrelo. Ako informoval denník The Times, dnes 19-ročná žena priznala zabitie na súde. Dvadsaťmesačné dievčatko zomrelo na zanedbanie starostlivosti, odhalila pitva. Bolo hladné, smädné a malo ​​chrípku.

Matka a dcéra žili v obecnom byte v juhoanglickom pobrežnom meste Brighton. Sociálni pracovníci majú v komplexe budov kanceláriu, byty však podľa úradov nekontrolujú. Zábery z kamery zaznamenali, že tínedžerka opustila byt popoludní v deň svojich 18. narodenín a vrátila sa až o šesť dní neskôr. Medzitým mladá žena oslávila čiastočne viac ako 200 kilometrov od Brightonu - v Londýne, Coventry a Solihulle.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Na súde sa matka v dňoch 4. až 12. decembra 2019 priznala k zabitiu svojej dcéry. Denník The Times uviedol, že si po prečítaní obvinení zo zabitia položila ruky na tvár a utrela si z očí slzy. V súdnej sieni bol prítomný jej otec.

Matka vytočila 11. decembra okolo 18. hodiny číslo 999, aby povedala, že sa jej dieťa nechce zobudiť. Po príchode do detskej nemocnice Royal Alexandra v Brightone bolo nakoniec vyhlásené za mŕtve.

Hlavný vyšetrovateľ Andy Wolstenholme uviedol: "Pre môj tím a pre mňa to bolo obzvlášť kruté vyšetrovanie. Berieme na vedomie priznanie viny v tomto prípade a naďalej sa pripravujeme na májové odsúdenie." Verdikt o vine sa očakáva 28. mája.

Viac o téme: OslavaDieťaSmrťZabitieZanedbanieNarodeniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu