Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Navaľného zdravotný stav je podľa väzenskej služby uspokojivý, jeho právnici majú iný názor

Alexej Navaľný
Alexej Navaľný (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Lubimov)

MOSKVA - Väzenská služba označila vo štvrtok zdravotný stav ruského opozičného politika Alexeja Navaľného za uspokojivý, informovala agentúra AFP. Ruská Federálna služba pre výkon trestu vo Vladimirskej oblasti oznámila, že zdravotníci v stredu skontrolovali Navaľného zdravotný stav. Ten bol na základe výsledkov prehliadky označený za "stabilný a uspokojivý".

Navaľného právnici v stredu uviedli, že zdravotný stav lídra ruskej opozície sa vo väzení zhoršuje. Takisto požiadali o okamžitý prístup k svojmu klientovi. Navaľnyj sa podľa svojej právničky Oľgy Michajlovovej nedávno začal sťažovať na silné bolesti chrbta a tento týždeň mu znecitlivela noha. Štyridsaťštyriročného Navaľného síce vyšetril neurológ, ten mu však nevysvetlil príčinu jeho zdravotných problémov a predpísal mu len bežný ibuprofen, priblížila právnička.

Navaľnyj, ktorý je najvýraznejším oponentom prezidenta Vladimira Putina, bol 17. januára uväznený po návrate z Nemecka, kde sa päť mesiacov zotavoval z otravy nervovoparalytickou látkou novičok. Vo februári mu pôvodný podmienečný trest väzenia, vynesený v kauze údajnej sprenevery, zmenili na nepodmienečný.

Vzhľadom na čas, ktorý už strávil v cele predbežného zadržania a v domácom väzení, si bude musieť Navaľnyj vo väzení odsedieť dva a pol roka.

Viac o téme: VäzbaRuskoAlexej Navaľný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu