Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kristin (19) sa vracala z večierka na internát, keď záhadne zmizla: VIDEO Zvrat v prípade po 25 rokoch!

Kristin zmizla pred 25 rokmi, polícia zatkla dvoch podozrivých Zobraziť galériu (9)
Kristin zmizla pred 25 rokmi, polícia zatkla dvoch podozrivých (Zdroj: SITA/AP/FBI, San Luis Obispo County Sheriff's Office)

LOS ANGELESE - Americká polícia v utorok zatkla dvoch mužov - syna a otca - kvôli štvrť storočia starému zmiznutiu študentky Kristin Smartovej. Vtedy devätnásťročná Smartová bola naposledy videná v máji 1996 v kalifornskom meste San Luis Obispo, keď sa vracala na univerzitný internát z večierka.

Slovenku Adrianu (†29) dobodal na Bali jej expriateľ: V prípade úkladnej vraždy mu hrozí trest smrti

Paul Flores
Zobraziť galériu (9)
Paul Flores  (Zdroj: SITA/San Luis Obispo County Sheriff's Office via AP)

Jej niekdajší spolužiak, dnes štyridsaťštyriročný Paul Flores, bol posledný človek, s ktorým Smartovú pred 25 rokmi v kampuse Kalifornskej štátnej polytechnickej univerzity videli. V prípade jej zmiznutia ho polícia dlho podozrievala, až v utorok ho na základe obvinenia z vraždy zatkla, uviedla agentúra Reuters. Vo väzbe skončil aj jeho otec, osemdesiatročný Ruben Flores, ktorého polícia obvinila zo spoluviny.

Polícia zatiaľ detaily k posunu v prípade neposkytla. Ian Parkinson, šerif okresu San Luis Obispo, podľa agentúry AP uviedol, že pozostatky Smartovej polícia doteraz neobjavila. "Budeme pokračovať v snahe nájsť jej pozostatky bez ohľadu na kroky súdu," uviedol na tlačovej konferencii Parkinson.

Kristin (19) sa vracala
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Daniel Dreifuss)

Šerif označil Paula Floresa za "hlavného podozrivého" zhruba pred mesiacom a vyšetrovatelia potom prehľadali dom a pozemok jeho otca s pomocou georadaru a psov cvičených na vyhľadávanie ľudských pozostatkov. Dom polícia prehľadala mnohokrát, podotkla AP s tým, že v minulosti policajti prehľadávali kvôli zmiznutiu Smartovej aj rad ďalších miest.

Kristin (19) sa vracala
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Daniel Dreifuss)

Flores v posledných rokoch využíva svoje právo neodpovedať na otázky polície. Krátko po zmiznutí Smartovej vyšetrovateľom povedal, že s ňou z večierku odišiel chvíľu pred druhou hodinou rannou 25. mája 1996, ale rozdelili sa pri jej internáte.

Viac o téme: ZmiznutiePolícia Kristin Smartová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu