Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Tisíc Viedenčanov nevyužilo minulý týždeň svoj termín očkovania

Vakcína proti koronavírusu
Vakcína proti koronavírusu (Zdroj: TASR/AP Photo/Oded Balilty)

VIEDEŇ - Tisíc obyvateľov rakúskej metropoly Viedeň nevyužilo minulý týždeň svoj termín na očkovanie proti novému koronavírusu. Informovala o tom v stredu agentúra APA s tým, že dôvody prepadnutia termínov boli rozličné - od choroby cez zábudlivosť po nedôveru voči vakcíne od spoločnosti AstraZeneca. Niektorí prišli na očkovanie neskoro.

Ako zdôraznilo mesto Viedeň, napriek týmto prípadom  očkovacie látky nezostali nevyužité a dostali ich ľudia na poradovníkoch alebo osoby z rovnakých prioritných skupín. Do štatistík neboli započítaní tí, ktorí sa prihlásili na očkovanie v nemocniciach či opatrovateľských zariadeniach. Dosiaľ sa na očkovanie vo Viedni nahlásilo 586.413 osôb. Prvú dávku doteraz dostalo 123.691 ľudí a 58.683 z nich bolo zaočkovaných oboma dávkami.

V stredu sa vo Viedni spustilo i očkovanie pre ľudí so zdravotným postihnutím, ktoré bude prebiehať nasledujúce dva týždne. Prvou dávkou vakcíny má byť zaočkovaných dovedna 5000 osôb. Zriadených bolo približne 30 očkovacích miest. "Je to dôležitý krok na ceste k normálnemu životu pre túto mimoriadne zraniteľnú skupinu Viedenčaniek a Viedenčanov, ktorý sme radi podporili," uviedol predstaviteľ viedenského zastupiteľstva pre sociálne záležitosti, zdravie a šport Peter Hacker, ktorého cituje stanica ORF. Spolu s postihnutými dostanú vakcínu od firmy Moderna aj zamestnanci príslušných zariadení.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaViedeňRakúskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu