Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Smrť po hádke na grilovačke: Miliardár (51) mal zastreliť zamestnanca, kvôli sexu s nevestou

Harvey Boulter stojí v čele skupiny Porton Group, skupiny rizikového kapitálu so sídlom na Kajmanských ostrovoch. Zobraziť galériu (2)
Harvey Boulter stojí v čele skupiny Porton Group, skupiny rizikového kapitálu so sídlom na Kajmanských ostrovoch. (Zdroj: Linkedin/ Harvey Boulter)

LONDÝN - Britský miliardár Harvey Boulter (51) je vyšetrovaný pre vraždu v Namíbii. Údajne tam zastrelil správcu svojho majetku s rozlohou 27-tisíc hektárov!

Ako informoval British Times, Boulter požadoval sex s nevestou svojho zamestnanca (ženou jeho syna), potom vytiahol zbraň.

Podľa denníka miliardár umožnil synovi Gerharda van Wyka (54) postaviť na jeho pozemku dom, aby tam mohol Gerhard mladší bývať so svojou novomanželkou Liani.

Na jednej z víkendových grilovačiek, ktoré Boulter pravidelne organizoval pre priateľov a susedov, sa začal chovať násilnícky.

Zdroj pre The Times povedal: „Harvey bol veľmi opitý. Povedal, že Liani mu kvôli jeho láskavosti dlží každú druhú noc sex. Gerhard mladší nesúhlasil, došlo k hádke a Harvey vytiahol zbraň.“

V tom okamihu zasiahol otec Gerhard van Wyk a chcel vytrhnúť pištoľ z Boultera. Počas bitky došlo k výstrelu - ktorá zasiahla Van Wyka do brucha.

Zamestnanec vykrvácal po ceste do nemocnice vzdialenej 160 kilometrov.

K incidentu údajne došlo 27. februára, na verejnosť sa dostal až teraz.

Smrť po hádke na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Bol agresívny

Boulterov právny zástupca pre Times potvrdil, že miliardár bol uväznený. Vyšetrovanie potvrdil aj policajný inšpektor Paavo Iyambo, ktorý uviedol, že Boulter bol pri grilovaní zjavne agresívny. Van Wyk zomrel pri pokuse o nastolenie mieru.

Harvey Boulter stojí na čele skupiny Porton Group, skupiny rizikového kapitálu so sídlom na Kajmanských ostrovoch. Vo Veľkej Británii sa stal známym ako darca pravicovo populistickej protieurópskej strany Ukip a v roku 2011 spustil korupčný škandál kvôli stretnutiu s vtedajším britským ministrom obrany Liamom Foxom, ktorý nakoniec prinútil ministra rezignovať.

Viac o téme: StreľbaZamestnanecMiliardárHarvey Boulter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu