Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS V Petrohrade zaočkovali desiatky bezdomovcov: Problém je, že sú ich tisíce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PETROHRAD - V druhom najväčšom ruskom meste Petrohrad v nedeľu zaočkovali 40 bezdomovcov vakcínou proti novému koronavírusu. Informovala o tom agentúra AFP.

Očkovanie prvou dávkou vakcíny zorganizovala miestna charitatívna organizácia za podpory miestnych úradov. Podľa oficiálnych údajov je v päťmiliónovom Petrohrade približne 15.000 ľudí bez domova. Aktivisti však odhadujú, že v skutočnosti je ich minimálne raz toľko. "Je tu veľa ľudí v ohrození. Je dôležité, aby boli očkovaní," uviedla Taisia Suvorovová z petrohradskej nevládnej organizácie Nočležka na pomoc bezdomovcom.

Podobnú iniciatívu už predtým spustila iná mimovládka aj v ruskej metropole Moskva, taktiež v spolupráci s miestnymi úradmi. Rusko zaregistrovalo svoju prvú vakcínu proti koronavírusu s označením Sputnik V vlani auguste. Druhá vakcína - EpiVacCorona - bola schválená v októbri. V sobotu 20. februára Rusko oznámilo registráciu svojej tretej vakcíny proti koronavírusu s názvom KoviVak.

Ruská federácia začala hromadne očkovať svojich obyvateľov v januári 2021. Od vypuknutia pandémie v Rusku zaznamenali viac ako 4,6 milióna prípadov infekcie a 83.293 úmrtí.

Viac o téme: BezdomovciPandémiaRuskoPetrohradKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu