Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trump bude mať 28. februára prvý prejav od odchodu z Bieleho domu

Odchádzajúci prezident Donald Trump
Odchádzajúci prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci, File)

WASHINGTON - Bývalý americký prezident Donald Trump vystúpi na budúci týždeň s prejavom na výročnej Konferencii konzervatívnej politickej akcie (CPAC), ktorá sa bude konať v Orlande v americkom štáte Florida. Oznámila to v sobotu televízia CNN.

Dodala, že svoj prvý prejav po odchode z Bieleho domu prednesie Trump 28. februára. Očakáva sa, že bude hovoriť o budúcnosti republikánskej strany a jej konzervatívneho hnutia, a príde zrejme aj s ostrou kritikou migračnej politiky súčasného prezidenta USA Joea Bidena.

Trump predtým v písomnom vyhlásení ostro kritizoval vodcu republikánskej menšiny v Senáte USA Mitcha McConnella: obvinil ho z neschopnosti presadiť svoj názor i z nedostatku "politickej intuície, múdrosti a schopností". Podľa exprezidenta USA práve toto McConnellovo konanie malo za následok, že republikáni stratili väčšinu v hornej komore amerického Kongresu, Senáte. Konferencia konzervatívnych kruhov Republikánskej strany (CPAC) sa koná raz do roka a schádzajú sa na nej republikánski politici a konzervatívni aktivisti z celých Spojených štátov.

Viac o téme: PrejavDonald TrumpBiely dom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu